Δελτίο Τύπου Εκστρατείας Ενημέρωσης για τα διαφανή πλαστικά καλύμματα των σχολικών βιβλίων

Δελτίο Τύπου Εκστρατείας Ενημέρωσης για τα διαφανή πλαστικά καλύμματα των σχολικών βιβλίων

Στηρίξτε το περιβάλλον. Η Vegan Times ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό να ενημερωθούν δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές για την επίπτωση που έχουν τα διαφανή πλαστικά καλύμματα με τα οποία “ντύνουν” τα σχολικά βιβλία κάθε χρόνο, και να σταματήσουν την χρήση τους.

Κάθε χρόνο οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου της χώρας καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1,2km2 πλαστικού καλύμματος για να προστατέψουν τα βιβλία τους από τη φθορά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η επιφάνεια του πλαστικού καλύμματος που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο για αυτή την “φροντίδα” περιλαμβάνει σε έκταση τον λόφο του Φιλοπάππου, την Ακρόπολη και το Θησείο, την Αρχαία Αγορά, τον λόφο της Πνύκας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και μέρος της Πλάκας.

Σας προσκαλούμε να διαμοιράσετε αυτήν την πληροφορία και να υπογράψετε στον σύνδεσμο εδώ, ώστε να στείλουμε μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες και να τους ενθαρρύνουν να εξαλείψουν την χρήση του διαφανούς πλαστικού καλύμματος στα σχολικά βιβλία.
Η παραγωγή των πλαστικών συνεισέφερε στα αέρια του θερμοκηπίου το 2015 κατά 3,8% παγκοσμίως. Τα αέρια θερμοκηπίου είναι ένα μέρος μόνο των προβλημάτων που δημιουργεί η παραγωγή πλαστικών. Πλαστικά, καθώς και χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά, βρίσκουμε πλέον στο έδαφος, στις θάλασσες, και στο σώμα ανθρώπων και άλλων ζώων.

Γνωρίζουμε ότι 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν στη θάλασσα και τα ποτάμια κάθε χρόνο, ενώ συνολικά από το 1990 έως το 2015 έχουν καταλήξει στη θάλασσα 124 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών. Τα μισά από τα πλαστικά αυτά είναι μικροπλαστικά με διάμετρο έως 5 χιλιοστά ενώ το 75% ανήκουν σε πλαστικά ηλικίας 30 ετών και άνω. Τα πλαστικά εκλύουν χημικά τα οποία δηλητηριάζουν το περιβάλλον των έμβιων οργανισμών, απειλούν την βιοποικιλότητα του πλανήτη, και μέσω του πεπτικού συστήματος καταλήγουν στο σώμα των ζώων (ανθρώπινων και μη) που ζουν σε αυτό.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο “Ντύσιμο βιβλίων με διαφανές πλαστικό. Η αχρείαστη “προστασία” που επιβαρύνει το περιβάλλον”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter