Δελτίον θυέλλης

Δελτίον θυέλλης
¸

Χωρίς να κοπάσει η προηγούμενη θύελλα στην οικονομία, έρχεται μια νέα, πολύ σφοδρότερη, που απειλεί να σαρώσει όσους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι.

Η νέα θύελλα έχει πολλαπλά χαρακτηριστικά. Καταρχάς την ασφυξία για εκατομμύρια φορολογούμενους. Το αποδεικνύουν τα νέα φέσια των 3,7 δισ. ευρώ προς την εφορία το πρώτο τετράμηνο του 2022. Στη συνέχεια το νέο ρεκόρ πληθωρισμού που αναμένεται τον Ιούνιο καθώς οι ανατιμήσεις στο σύνολο σχεδόν της αγοράς συνεχίζονται, με την ενέργεια, τις τιμές στα τρόφιμα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να κρατούν τις πρώτες θέσεις.

Στο μεταξύ τα κυβερνητικά μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην ακρίβεια που τσακίζει κυριολεκτικά τους πολίτες. Είναι τόσο ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ακόμη και το ΔΝΤ της ασκεί κριτική. Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, αστήριχτοι, οδεύουν σε κατάρρευση. Ο Μητσοτάκης και η παρέα του των «σοφών» οικονομολόγων έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στο τουριστικό κύμα που κατακλύζει ήδη τη χώρα. Ελπίζουν να έρθουν όσο πιο πολλοί τουρίστες είναι δυνατόν, καθιστώντας τους Ελληνες στην κυριολεξία γκαρσόνια της Ευρώπης. Αλλά αυτά μόνο για φέτος, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Γιατί στη χωρίς υποδομές χώρα ο τουρισμός δεν μπορεί να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα. Ηδη υπάρχουν κραυγές απόγνωσης για πολλά υπερτουριστικά νησιά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την οικονομία. Κινείται με αυτό για το οποίο κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ: επιδοματικές πολιτικές και απεριόριστες ψεύτικες υποσχέσεις.

Η χώρα βουλιάζει και δυστυχώς κανένα κυβερνητικό ψέμα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter