Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία στον Πειραιά λόγω απεργίας στις 18/2

Η κατάθεση στη βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση προκαλεί αντιδράσεις από μια σειρά εργατικά συνδικάτα. Μετά την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που προκήρυξαν 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου, ακολούθησε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με ανάλογη απόφαση. 

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η απεργία θα ξεκινήσει στις 18/2 ώρα 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 18/2 ώρα 24.00. 

Μεταξύ άλλων η ΠΕΝΕΝ τονίζει τα εξής σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

«Η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στην Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Στην κατεύθυνση αυτή νομοθετικά παγιώνει τις πιο αντιδραστικές περικοπές του γνωστού νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων της μνημονιακής περιόδου αποδεικνύοντας τα προεκλογικά ψεύδη της περί κατάργησης του νόμου4387/2016 ο οποίος επέφερε μειώσεις που ξεπέρασαν τα 400 ευρώ στις κύριες συντάξεις και τώρα τον καθιστά παντοδύναμο…

Με τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες, οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα.

Ειδικότερα με τον νέο νόμο η επικουρική ασφάλιση (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει ο δρόμος έως και την πλήρη κατάργησή της. Το ίδιο γίνεται και με τα αποθεματικά του που είναι στα 7 δις ευρώ, ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίησή του.

Νομιμοποιείται και θωρακίζεται η λεηλασία που έγινε όλα τα τελευταία χρόνια με τα κλεμμένα των ταμείων.

Η 13η και η 14η σύνταξη στέλνεται στο πυρ το εξώτερο όπως επίσης και τα βαρέα και ανθυγιεινά για χιλιάδες εργαζόμενους.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.