Δεν αλλάζουν οι πινακίδες των ΙΧ λόγω εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων

Δεν αλλάζουν οι πινακίδες των ΙΧ λόγω εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσιεύματα ότι υπάρχει σκέψη να αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων λόγω της εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων.

«Όχι βέβαια, ούτε σκέψη δεν υπάρχει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τον θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι το νέο αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων δεν σχετίζεται με αλλαγή πινακίδων.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως στο μέλλον θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι πινακίδες να συνδεθούν με τον εκάστοτε οδηγό, και όχι με το αυτοκίνητο- μοντέλο που ήδη εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν είναι προς το παρόν στα σχέδια του υπουργείου.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημα θα προσαρμοστεί στον πινακίδες όχι οι πινακίδες στο σύστημα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι πινακίδες θα έπρεπε να αλλάξουν γιατί σε πολλά αυτοκίνητα είναι φθαρμένες και είναι δυσανάγνωστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter