Το πάλεψε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη (90-80)

Το πάλεψε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη (90-80)

Φυσιολογική ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 90-80, οπότε απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την προνομιούχο οχτάδα.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε στον Πειραιά. Παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στην καλή απόδοση των «εφεδρικών» Παπανικολάου, Τσέρι, Ρούμπιτ, Βεζένκοφ και του Ριντ.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 29-34, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (40-39).

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με σερί 16-4 και δεν απειλήθηκαν σοβαρά στη συνέχεια, μολονότι ο προπονητής τους, Σβέτισλαβ Πέσιτς, αποβλήθηκε με δύο απανωτές τεχνικές ποινές στο 56-43. Η διαφορά έμεινε σε διψήφιο νούμερο μέχρι το τέλος.

Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε να πετύχει τους 12 πόντους που χρειαζόταν για να γίνει κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague (2000-19). Έτσι, δεν χρειάστηκε να κατεβεί από τα επίσημα στο παρκέ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο για να παραδώσει τη σκυτάλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έμεινε στους 2 πόντους σε 12’ συμμετοχής και χρειάζεται άλλους 10, οπότε μπορεί να σπάσει το ρεκόρ την ερχόμενη Πέμπτη, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο. Μεταξύ των 7.200 θεατών του αποψινού αγώνα ήταν και ο κουμπάρος και αδελφικός του φίλος, Νίκος Ζήσης, με την οικογένειά του.

Ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε 14 πόντους και ο Σάσα Βεζένκοφ άλλους 14 απέναντι στην παλιά τους ομάδα. Το κοινό στη Βαρκελώνη χειροκρότησε την καλή τους απόδοση. Έπαιξαν με τον Ολυμπιακό και οι Ρότσεστι 4, Μπάλντγουιν 6, Πολ, Κόνιαρης 3, Τσέρι 6, Πρίντεζης 6, Ρούμπιτ 10, Ριντ 15.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Κούριτς πέτυχε 18, ο Χάνγκα 14, ο Ντιλέινι 11 και ο Χίγκινς 9 για τους νικητές.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 13-3 και μοιράζεται την πρωτιά με τις Εφές και Ρεάλ, μία αγωνιστική πριν φτάσουν οι ομάδες στα μισά της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ με 11-5, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόνος στην 6η θέση με ρεκόρ 9-7. Ο Ολυμπιακός έμεινε 12ος με 6 νίκες και 10 ήττες.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς στη Euroleague, αίσθηση προκάλεσε η νέα εντός έδρας ήττας της Φενέρμπαχτσε, αυτή τη φορά από τη Βαλένθια, με 98-100 στην παράταση (84-84). Η ομάδα των Ομπράντοβιτς, Σλούκα βρίσκεται πλέον στο 5-11 και κινδυνεύει να μείνει έξω από τα πλέι-οφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter