Δεν διακομίζονται τελικά στο «Αλεξάνδρα» οι έγκυες με κορονοϊό

Δεν διακομίζονται τελικά στο «Αλεξάνδρα» οι έγκυες με κορονοϊό

Έντονη αναστάτωση επικράτησε σήμερα στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” μετά από απόφαση να μετατραπεί μαιευτική κλινική, σε κλινική αναφοράς για τον κορονοϊό, χωρίς όπως λέει το προσωπικό να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, ούτε όμως ο επαρκής αριθμός εργαζομένων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μετά τη διαπίστωση προχθές Τρίτη ότι λεχώνα από το κέντρο διαμονής προσφύγων της Ριτσώνας η οποία είχε γεννήσει με καισαρική, ασθενεί από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε η μεταφορά και άλλων εγκύων οι οποίες είναι επίσης θετικές στον ιό. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ότι θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο ακόμη μια νεαρή έγκυος με ύποπτα συμπτώματα από τη δομή της Μαλακάσας.

Ωστόσο, κατόπιν διαμαρτυριών του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενημέρωσε τηλεφωνικά την ηγεσία της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ότι δεν προτίθεται να φτιάξει στο “Αλεξάνδρα” μαιευτικό τμήμα αναφοράς για τον κορονοϊό. Ως εκ τούτου οι γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν κι έχουν βρεθεί θετικές στον ιό θα μεταφερθούν και σε άλλα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα από τη δομή της Ριτσώνας, νοσηλεύθηκε σε τετράκλινο θάλαμο πριν διαπιστωθεί ότι νοσεί, ενώ πλέον νοσηλεύεται μαζί με το βρέφος σε θάλαμο απομόνωσης και είναι αμφότεροι σε καλή κατάσταση. Στο νοσοκομείο έχουν τεθεί σε καραντίνα δέκα γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα, ενώ ιχνηλατούνται δεκάδες ακόμη γυναίκες και μωρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter