Δεν διάβασε Documento ο Ισίδωρος Ντογιάκος;

Δεν διάβασε Documento ο Ισίδωρος Ντογιάκος;

Είναι άρρωστος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος; Μήπως αποκλείστηκε στα χιόνια; Μήπως πάλι, δεν είχε την Κυριακή το περίπτερο του εφημερίδες και δεν διάβασε τι αποκάλυψε το Documento; Όχι, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Απλά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτός που αντί να διατάξει έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αυτός που απειλεί μέσα ενημέρωσης επειδή… τολμούν να γράψουν εναντίον του, διερευνά το πώς έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία, έκανε και πάλι το θαύμα του: έλαμψε δια της απουσίας του.

Δείτε επίσης: Μαφιόζοι διοικούν την αστυνομία

Το Documento την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι η ελληνική μαφία δίνει εντολές σε ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, καθώς και ότι οι μαφιόζοι έχουν επαφές με πολύ στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα στοιχεία που έφερε το Documento στο φως της επικαιρότητας ήταν συγκλονιστικά, καθώς αφορούσαν μηνύματα SMS, τα οποία εξήχθησαν από το τηλέφωνο του επιχειρηματία στον τομέα των καυσίμων Γιώργου Μήτσου ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες.

Δείτε επίσης: Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Όπως πάντα η ΕΛΑΣ απέδωσε τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πρωταγωνιστές τους λαθρέμπορους καυσίμων. Πρόκειται για μια κοινή μεθοδολογία: η ΕΛΑΣ αναθέτει κάθε δολοφονία τέτοιου είδους μέλους της Greek mafia, στην Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Επειδή όμως αυτές οι δολοφονίες σχεδόν ποτέ δεν εξιχνιάζονται, η δικογραφία παραμένει εσαεί ανοιχτή. Κι έτσι όσα στοιχεία και αν προκύψουν, οι δικογραφίες δεν διαχωρίζονται προκειμένου να διερευνηθούν από την εισαγγελία όσες τυχόν εγκληματικές δραστηριότητες έχουν διαπιστωθεί.

Έτσι, συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Από τα στοιχεία που εξήχθησαν από το κινητό του Γιώργου Μήτσου, προέκυψε ότι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν σχέση με τον Γιώργο Μήτσου και τον ενημέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις µέσω των οποίων τοποθετούσε αστυνοµικούς σε υπηρεσίες όπως αυτή της ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος ή των Ανθρωποκτονιών για να έχει έλεγχο. ∆ηλαδή δεν επρόκειτο για ενδιαφέρον που περιορίζεται στην κάλυψή του σε λαθρεµπόριο καυσίµων αλλά συνιστά έλεγχο της αστυνοµίας.

Ο Μήτσου µιλά µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο προσµένει να καταφέρει να αλλάξει τµήµα της ηγεσίας της αστυνοµίας που δεν είναι επιθυµητό. Οι διασυνδέσεις φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ. Οπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενηµερώνει τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο. O Μήτσου δίνει εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι µόνο δικά του.

Κι όμως παρά τα όσα έχει… αποκαλύψει το κινητό του Γιώργου Μήτσου, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν διοχετευθεί στην εισαγγελία, με αποτέλεσμα να παραμένουν στη θέση τους αστυνομικοί που φαίνεται να λειτουργούσαν ως βραχίονες της μαφίας.

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, αυτές οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει αυτομάτως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξει έρευνα επί των καταγγελιών. Άλλωστε, όσα αποκάλυψε το Documento είναι στοιχεία που έχουν εξαχθεί από τις Αρχές.

Ούτε αυτό συγκινεί όμως τον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος προτιμά για ακόμη να παριστάνει τον ανήξερο, ενώ η χώρα έχει κυκλωθεί από σκάνδαλα και από ένα ανυπόφορο σκότος. Δεν διατάζει ούτε να διαχωριστεί η δικογραφία που αφορά το σκέλος των ποινικών αδικημάτων που –είναι αυτονόητο- ότι προκύπτουν βάσει των στοιχείων που εξήχθησαν από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Μήτσου.

Καμία έκπληξη. Ήταν άλλωστε αυτός που είχε απειλήσει το Documento με δήθεν φορολογικούς ελέγχους, σε μια πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Κι όλα αυτά επειδή το Documento είχε τολμήσει να γράψει για τα έργα και τις ημέρες του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Καμία έκπληξη λοιπόν για την αφωνία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτός είναι ο Ισίδωρος Ντιογιάκος.

Αν πάλι τα όσα γράφουμε είναι κακεντρεχή σχόλια κι απλά ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν έτυχε να διαβάσει το Documento ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη. Ας μας το ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και θα του κάνουμε δώρο μια ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα.

Να μην έχει κάθε Κυριακή το άγχος να διαβάσει το Documento…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter