Δεν έφαγε… Τούμπα η ΑΕΚ

Δεν έφαγε… Τούμπα η ΑΕΚ

Δίκαιη νίκη 0-1 επί του ΠΑΟΚ και μπροστά στη βαθμολογία των πλέι οφ η Ένωση

Με το δεξί μπήκε η ΑΕΚ στα πλέι οφ νικώντας δίκαια με 1-0 τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου φάνηκαν να έχουν το μυαλό τους στην κατάκτηση του κυπέλλου. Η νίκη των «κιτρινόμαυρων» θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν είχε βρεθεί σε πολύ καλή μέρα ο Γλύκος.

«Εγώ έδωσα συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο που πήρε στον Βόλο, όλος ο κόσμος είδε τον τελικό και έχει άποψη για το τι έγινε. Δεν παίξαμε καλά στον τελικό, απόψε όμως παίξαμε αρκετά καλά. Νομίζω ότι το 4-0 υπέρ μας θα ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο, αυτό, τίποτα άλλο», δήλωσε ο προπονητής της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ και πράγματι η ομάδα του ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της.

H ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Στο 7’ προειδοποίησε τους γηπεδούχους, με τον Γλύκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Χριστοδουλόπουλου που πήγε να τον «κρεμάσει». Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ντίντακ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γλύκο (1-0) και έδωσε το «τρίποντο» της νίκης στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν και ένα δεύτερο γκολ και στο 14’ έχασαν κλασική ευκαιρία σε τετ α τετ του Μάνταλου με τον Γλύκο, ο οποίος με εξαιρετική επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του από το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σταμάτησε και τον Αραούχο, ενώ η πρώτη ευκαιρία για τον Δικέφαλο του Βορρά χάθηκε στο 17’ με τον Πέλκα.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισαν να πατάνε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ είχε έξι τελικές προσπάθειες και οι γηπεδούχοι μόλις δύο.

Στο 58΄ο Πρίγιοβιτς έπιασε συρτό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Βράνιες και κατέληξε κόρνερ. Η Ενωση… απάντησε στο 66′, όταν ο Αλμέιδα γύρισε με το κεφάλι στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος απέφυγε τον Λέοβατς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 76’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κίτσιου, που δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ ο Ανέστης είχε κάνει κακή έξοδο.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Γλύκο να αποκρούει πλασέ του Χριστοδουλόπουλου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Βαρέλα (66’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Πέδρο Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (62’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

1) ΑΕΚ 3

2) ΠΑΟΚ 2

3) Παναθηναϊκός 2

4) Πανιώνιος 1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter