Δεν είναι διαστημόπλοιο – Είναι το μικρότερο τροχόσπιτο (Video & Photos)

Δεν είναι διαστημόπλοιο – Είναι το μικρότερο τροχόσπιτο (Video & Photos)

Μοιάζει με μικρή διαστημική άκατο. Από αυτές που έχουμε δει σε πάμπολλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας να αποσπώνται από γιγαντιαία διαστημόπλοια τα οποία έχουν μπει σε τροχιά γύρω από έναν μακρινό πλανήτη.

Είναι μικροσκοπικό, μπορεί να φορτωθεί σε φέρι, μπορεί να αερομεταφερθεί, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε πλαίσιο με ρόδες το οποίο θα συνδεθεί με τον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου, μπορεί να το σύρει ακόμη και ένα υποζύγιο.

Είναι ένα micro home – η τάση είναι εμφανής παγκοσμίως μιας και τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα δεν αφήνουν πλέον και πολλά περιθώρια για κάτι άλλο – σε σχήμα αβγού.

Είναι χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας: την ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια συνδράμουν φωτοβολταϊκά κύτταρα, ενώ τις περιόδους περιορισμένης ηλιοφάνειας ή ασθενών ανέμων αναλαμβάνει δράση μια υψηλής ισχύος μπαταρία. Το αβγοειδές σχήμα της Ecocapsule έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συγκεντρώνει και βρόχινο νερό αλλά ακόμη και τη δροσιά. Τα ενσωματωμένα φίλτρα νερού επιτρέπουν την αξιοποίηση οποιασδήποτε πηγής νερού.

Έχει χώρο να στεγάσει δύο ενήλικες. Μικρή κουζίνα, με νερό. Διαθέτει τουαλέτα και προσφέρει δυνατότητα για ζεστό ντους. Αναδιπλούμενη κλίνη και χώρο για αποθήκευση εξοπλισμού, είτε για σπορ, είτε για έρευνα. Με λίγα λόγια, ιδανικό για σπόρτσμεν ερευνητές.

Είναι φιλικό στο περιβάλλον, και στις ημέρες μας ο πλανήτης Γη έχει ανάγκη από τέτοιες λύσεις. Επείγουσα ανάγκη! Όσοι ενδιαφέρονται για το διαστημόπλοιο Γη, στο οποίο είμαστε όλοι πλήρωμα – όπως πριν πολλά χρόνια είπε ο Μάρσαλ Μακλιούαν –, ας δώσουν προσοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=QxM7DeOgqgk

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter