Δεν είναι που γεμίσαμε Ιλαρά, είναι που γεμίσαμε ανεύθυνους γονείς!

Δεν είναι που γεμίσαμε Ιλαρά, είναι που γεμίσαμε ανεύθυνους γονείς!

Η ανευθυνότητα των γονιών σκοτώνει. Προχθές βρέθηκαν γονείς που έβαλαν τα παιδιά τους να κολυμπήσουν στην πλαζ του Αλίμου, που απαγορεύται γιατί τη χτύπησε κι αυτή η πετρελαιοκηλίδα της ανευθυνότητας (πλοιοκτήτριας εταιρείας, υπουργείου).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί μετά τους θανάτους παιδιών στην Ευρώπη, και ο Ιατρικός Σύλλογος για την άνοδο των κρουσμάτων Ιλαράς στα παιδιά στην Ελλάδα.

14.000 κρούσματα στην Ευρώπη και 42 νεκροί.

Οκ είμαστε πολλοί οι Ευρωπαίοι αλλά δεν είναι κρίμα να πεθαίνει κάποιος το 2017 από μια ασθένεια που βρισκόταν σε «ύπνωση» περίπου 40 χρόνια και «ξύπνησε» επειδή κάποιοι κάνουν κίνημα κατά των εμβολιασμών!

Οι ίδιοι ανεύθυνοι γονείς κάνουν κίνημα κατά των εμβολίων. Και επιχειρηματολογούν με τσιτάτα στα κοινωνικά δίκτυα (παρασέρνοντας κι άλλους – νομίζοντας δε, ότι επιτελούν …κοινωνικό έργο!)

Και αφήνουν τα παιδιά τους απροστάτευτα σε ασθένειες που είχαν εκλείψει κι επιστρέφουν ακριβώς λόγω αυτής της ανοησίας.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής του τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων προειδοποιεί ότι σε εμβολιασμό για την Ιλαρά πρέπει να υποβληθούν όχι μόνο παιδιά αλλά και ενήλικες γιατί πρόκειται για μια σοβαρή αρρώστια.

Τονίζει μάλιστα ότι από τα πρώτα 100 περιστατικά που καταγράφηκαν, τα 90 αφορούν Έλληνες πολίτες.

Και αποκλείει κάθε σχέση για την εμφάνιση της αρρώστιας με τους μετανάστες.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το κίνημα κατά των εμβολίων έχει ευθύνη για την έξαρση και ότι οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού τους.

Δεν είναι λοιπόν η Ιλαρά που σκοτώνει, είναι η ηλιθιότητα. Και όταν η ηλιθιότητα πηγάζει από έναν γονιό είναι ακόμη πιο επικίνδυνη!

Τα τελευταία χρόνια με πρωτεργάτες του πολιτικούς , πολλοί καθημερινοί πολίτες δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αναγνώριση των “LIKE” στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν θα αναλύσουμε εδώ το φαινόμενο της δημοσιότητας που δίνει στο κύκλο του καθενός μια καλή ατάκα.

Το πρόβλημα είναι ότι τελικά οι πολίτες έχουν τους δημοσιογράφους που τους αξίζουν.

Τι εννοώ: όπως οι δημοσιογράφοι, κάποιοι όχι όλοι, σε κάθε ευκαιρία γίνονται ειδικοί, έτσι το διαδίκτυο έχει γεμίσει «ειδικούς» που με επιστημονικοφανή λόγο και χρησιμοποιώντας τις εξαιρέσεις για τις παρενέργειες των εμβολίων στήνουν αυτόν τον επικίνδυνο χορό του θανάτου.

Ναι υπάρχουν παρενέργειες και κάποια παιδιά έχουν υποστεί βλάβες ακόμη και τον θάνατο από κάποια εμβόλια.

Άλλα είναι άλλο να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε οι φαρμακευτικές να βελτιώσουν τα εμβόλια, να τα κάνουν πιο φτηνά αλλά το να καταδικάζουμε όλα τα παιδιά στον κίνδυνο της έκθεσης σε μολυσματικές ασθένειες που εξαπλώνονται μάλιστα ταχύτατα – όπως η Ιλαρά είναι σίγουρα θανατηφόρο!

Αλλά είπαμε: Η ανευθυνότητα είναι ανίκητη, όπως και η βλακεία! Όταν μάλιστα συνδυάζονται στο ίδιο πρόσωπο… άστα!

Γι’ αυτό και τους έκανα “T-shirt”!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter