«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης τα lockdown», λέει η Πελώνη (Video)

«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης τα lockdown», λέει η Πελώνη (Video)

Ξορκίζει τα lockdown η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τη διατύπωση του καθηγητή Νίκου Σύψα ο οποίος έκανε λόγο για έως και 20.000 κρούσματα κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας: «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του», σημείωσε.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού η Αρ. Πελώνη έκανε λόγο για κλιμακωτή προσέγγιση και συνέχισε λέγοντας ότι «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Ερωτηθείσα εάν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σημείωσε ότι «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Όπως υποστήριξε όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter