Δεν εμπνέει ανησυχία η ρύπανση στον Σαρωνικό – Κάτω από το διεθνές όριο

Δεν εμπνέει ανησυχία η ρύπανση στον Σαρωνικό – Κάτω από το διεθνές όριο

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ στο Σαρωνικό γνωστοποίησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στα ανοικτά οι μετρήσεις έδειξαν 6,8 μικρογραμμάρια ανά μέτρο πετρελαϊκών ρύπων, ενώ οι αντίστοιχες δειγματοληψίες από το Σεπτέμβριο του 2015 έως το Σεπτέμβριο του 2016 είχαν δείξει 9,8 μικρογραμμάρια.

Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της απορρύπανσης του Σαρωνικού και τη ναυαγιαίρεση του Αγίου Ζώνη ΙΙ παρείχαν στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής οι κ.κ. Κουρουμπλής, Σαντορινιός και Φάμελλος.

«Πουθενά δεν έχουμε υπέρβαση των 20 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο που είναι το διεθνές όριο» τόνισε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, έχοντας ασκήσει νωρίτερα κριτική στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της απορρύπανσης, αν και όλο το προηγούμενο διάστημα ασκούσε δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως δεν θα πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για την ανέλκυση του πλοίου, διευκρινίζοντας πως η απορρύπανση ολοκληρώθηκε σε τρεις μήνες, ενώ στο αντίστοιχο προηγούμενο περιστατικό είχε ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες. «Δεν χρησιμοποιήθηκε χημικό για την απορρύπανση» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και υπογράμμισε πως έχει γίνει προέγκριση 51 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων Απορρύπανσης Πετρελαίου (IOPC Funds). Κάλεσε δε τους πληγέντες να καταθέσουν αιτήσεις για την αποζημίωσή τους.

«Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν περί οικολογικής βόμβας στο Σαρωνικό. Σήμερα, δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι από ρύπανση σε ένα βοτσαλάκι των ακτών της Σαλαμίνας και της Αττικής», σημείωσε ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter