Περίεργες δηλώσεις

Δεν επιβεβαιώνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας δήλωση Γιλντιρίμ περί υποστολής ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδα (Photos)

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπεναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε σήμερα ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν ελληνική σημαία που είχαν ανεβάσει τις προηγούμενες μέρες νεαροί από τους Φούρνους στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», νοτιοανατολικά των Φούρνων. 

Προκλητικές και περίεργες οι δηλώσεις

«Έχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στις βραχονησίδες «Αντρόφωτος» όπως τις ανέφερε στα ανοικτά του Αιδινίου. Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων» κατέληξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαιώνει το γεγονός. 

Πώς στήθηκε η Ελληνική σημαία

Όπως μεταδίδει το samos24.gr νεαροί από τους Φούρνους αποβιβάστηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. Δημοσιεύει μάλιστα και φωτογραφίες από την κίνηση αυτή των νεαρών.

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Πηγή και Φωτογραφίες: samos24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.