Δεν έστρωσαν κόκκινο χαλί οι επενδυτές στον Μητσοτάκη – Βουτιά του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο

Δεν έστρωσαν κόκκινο χαλί οι επενδυτές στον Μητσοτάκη – Βουτιά του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο

Δεν_x000D_
έκανε και την καλύτερη υποδοχή στην αυτοδύναμη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας_x000D_
με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου_x000D_
Αθηνών, υποχωρώντας στο κλείσιμο κατά 1,84%, στις 878 μονάδες. 

Κι αν το κλίμα είναι πτωτικό σε όλες τις διεθνείς αγορές, το Χ.Α., την ημέρα της ορκομωσίας του κ. Μητσοτάκη ο γενικός δείκτης κατέγραψε μεγάλη βουτιά ως ποσοστό, όταν οι απώλειες για τον αμερικανικό δείκτη Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι της τάξης του 0,32%, του δείκτη των τεχνολογικών εταιρειών Nasdaq 0,65%, στη Γερμανία ο δείκτης Dax 0,25%, στο Λονδίνο UK 100 0,24% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 0,19%.

Πιέσεις βγήκαν στον τραπεζικό κλάδο με τον καδικό δείκτη να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 6%, ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλο τζίρο που ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ. Χρηματιστές σημειώνουν ότι οι ρευστοποιήσεις και η κατοχύρωση κερδών σε μία αγορά που καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη για φέτος διεθνώς, άνω του 40%, φαίνεται λογική, πλην όμως, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι η επιφυλακτικότητα αποτελεί τον πλέον απρόβλεπτο παράγοντα. Ειδικά όταν κοινοτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος στο 3,5% είναι απαράβατος και το eurogroup έχει στο κυρίως μενού του για σήμερα την ελληνική οικονομία.

Ενδιαφέρουσα θα είναι η πορεία της αγοράς, σύμφωνα με τους ίδιους, αύριο και τις επόμενες μέρες, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα μέλη που θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης και ειδικά τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το οικονομικό επιτελείο και θα καλύψουν τους κλάδους της ενέργειας και τις επενδύσεις.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter