Δεν έχασαν λεπτό οι εργοδότες για την περικοπή μισθού: «Ή θα με έδιωχνε ή θα πήγαινα στον ΟΑΕΔ»

Δεν έχασαν λεπτό οι εργοδότες για την περικοπή μισθού: «Ή θα με έδιωχνε ή θα πήγαινα στον ΟΑΕΔ»

«Το δακρύβρεχτο e-mail από την εταιρία ήρθε το μεσημέρι και μετά από λίγο με πήρε ο προϊστάμενος για να πάω να υπογράψω τη σύμβαση. Δεν υπήρχε χρόνος να το σκεφτείς. Τα περιθώρια ήταν ασφυκτικά και το μόνο που πρόλαβα να σκεφτώ ήταν: “Από τη μία το να μην πας, θα σε διώξει. Αλλιώς θα πας στον ΟΑΕΔ και θα παίρνεις τα ίδια λεφτά”. Η κατάσταση είναι δραματική…».

Την ευκαιρία που τους πρόσφερε απλόχερα ο υπουργός Εργασίας έπιασαν από τα μαλλιά οι εργοδότες, καλώντας μαζικά υπαλλήλους για να υπογράψουν νέα σύμβαση με 50% μείωση αποδοχών. Κάτι ανάλογο έπραξαν -σύμφωνα με την καταγγελία εργαζομένου- στην εταιρία παρασκευής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκισμάτων, «Ροδούλα», τα προϊόντα της οποίας φτάνουν σε σούπερ μάρκετ και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr, η διοίκηση απέστειλε χθες το μεσημέρι ανακοίνωση στο προσωπικό προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για ό,τι θα ακολουθούσε. «Δυστυχώς, πρέπει να προσαρμοστούμε, άμεσα και επιτακτικά, στα νέα δεδομένα. Εάν αργοπορήσουμε στη λήψη αποφάσεων, οι συνέπειες και τα αποτελέσματα θα είναι δυσμενέστερα και πιο επώδυνα και θα οδηγήσουν σε μία μη αναστρέψιμη πορεία και άκρως αρνητική εξέλιξη για όλους μας» σημειώνεται στο e-mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι και προστίθεται παρακάτω: «Η εταιρία πρέπει να διασφαλίσει ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα δε θα μηδενιστούν, για να μπορέσει να ατενίσει την επόμενη μέρα της κρίσης. Η κατάσταση απαιτεί γρήγορες και επίπονες αποφάσεις, με απώτερο σκοπό η επόμενη μέρα να μας βρει σύσσωμους και δυνατούς».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων. «Είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε χρήση κάθε ευνοϊκής διάταξης που θα αφορά τους εργαζομένους, εφόσον θεσπιστεί από την πολιτεία, δεδομένου ότι και τα μέτρα που παίρνουμε στην παρούσα φάση με την εκ περιτροπής εργασία, δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, διότι οι παραγωγικές και λειτουργικές ανάγκες με βάση τη ζήτηση – κατανάλωση είναι μικρότερης εμβέλειας».

«Αλλιώς θα πας στον ΟΑΕΔ και θα παίρνεις τα ίδια λεφτά»

Ο εργαζόμενος περιγράφει το δίλημμα που αντιμετώπισε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες, αφού το μεσημέρι της Τρίτης έλαβε την ανακοίνωση και λίγο αργότερα η εταιρία επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να υπογράψει τη νέα σύμβαση. «Το δακρύβρεχτο e-mail ήρθε το μεσημέρι και μετά από λίγο με πήρε ο προϊστάμενος για να πάω να υπογράψω τη σύμβαση. Δεν υπήρχε χρόνος να το σκεφτείς. Τα περιθώρια ήταν ασφυκτικά και το μόνο που πρόλαβα να σκεφτώ ήταν: ¨Από τη μία το να μην πας, θα σε διώξει. Αλλιώς θα πας στον ΟΑΕΔ και θα παίρνεις τα ίδια λεφτά¨. Η κατάσταση είναι δραματική…» λέει, προσθέτοντας ότι η σύμβαση έχει ημερομηνία έναρξης 16/3 αντί για 24/3 προκειμένου να γλιτώσει η εταιρία έξοδα από μισθό και ένσημα. «Δεν πήρα απάντηση όταν ρώτησα γιατί δεν αναγράφεται η σωστή ημερομηνία στη σύμβαση» υποστηρίζει, τονίζοντας παράλληλα ότι πάνω από 50 συναδέλφους του αντίκρισε όταν πήγε στα γραφεία της εταιρίας για να υπογράψει τη νέα σύμβαση.

Η σύμβαση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter