Δεν έχει τέλος το ταξιδιωτικό χάος – Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Δεν έχει τέλος το ταξιδιωτικό χάος  – Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Οι ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα προκαλώντας χάος στις αερομεταφορές. Περισσότερες από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων FlightAware.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες οι ακυρώσεις στις πτήσεις οφείλονται  στο ότι πολλά μέλη από τα πληρώματα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και τέθηκαν σε απομόνωση.

Συνολικά, πάνω από 8.000 πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις αεροπορικές εταιρείες μέσα στα Χριστούγεννα. Αν και ο αριθμός των ακυρώσεων είναι σχετικά μικρός επί του συνόλου των πτήσεων, είναι υψηλός σε σχέση με τον κανονικό αριθμό πτήσεων που εκτελούνται.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η πλειονότητα των πτήσεων που ακυρώθηκαν τη Δευτέρα είναι αυτές από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με το FlightAware όπως της  China Eastern, η οποία ακύρωσε 368 πτήσεις, και της Air China, που ακύρωσε 141 ακυρώσεις.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές εταιρείες που έχουν ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις είναι η United με 84 ακυρώσεις, και η JetBlue με 66 ακυρώσεις.

Η United προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον είχε «άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας», με πολλούς υπαλλήλους να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα αφού έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter