Δεν φτάνει η απόφαση του δικαστηρίου

Δεν φτάνει η απόφαση του δικαστηρίου

Ήταν μια ιστορική μέρα η χθεσινή με την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, για τη μάχη ενάντια στο ναζισμό, στο ρατσισμό, στις διακρίσεις.

Εκτός από την απόφαση όμως, η μεγάλη αντιφασιστική-αντιναζιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένα μήνυμα στις δημοκρατικές κοινωνίες δεν υπάρχει θέση για τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες οι οποίες πρέπει να πολεμούνται και να ηττώνται.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Ένας δρόμος που είναι όμως ανηφορικός και δύσκολος. Γιατί μπορεί μερικές δεκάδες χιλιάδες να διαδήλωσαν χθες στην Αθήνα ζητώντας την παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το αυγό όμως του φιδιού υπάρχει και εκκολάπτεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα παραδείγματα των τελευταίων μηνών πολλά. Λέσβος, Καμένα Βούρλα, συνοικίες της Αθήνας, περιοχές της Πελοποννήσου. Με κάλυψη στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας ο ρατσισμός και η ξενοφοβία θεριεύει αποκαλύπτοντας το μαύρο πρόσωπο του φασισμού.

Με διαφορετικά προσωπεία έχει βγει σεργιάνι στην Ελλάδα μεταπολεμικά και παίρνει αδιάκριτα κεφάλια.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε πολιτικά θέματα. Η ενδοοικογενειακή βία θεριεύει, ζώα βασανίζονται, παιδιά στα σχολεία χαστουκίζονται από υποτιθέμενους δασκάλους και καθηγητές ενώ το bulling είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, η βία εναντίων των πάσης φύσεως διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ατόμων και εναντίων των γυναικών είναι απολύτως σύνηθες και σε πολλές περιπτώσεις αποδεκτό.

Ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου άμεσα από τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα. Παρά τα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους ακροδεξιούς υπουργούς της και τις απόλυτα νεοφιλελεύθερες απόψεις έφερε πισωγυρίσματα που θα χρειαστούν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλυφθούν.

Ο φασισμός αν δεν καταπολεμηθεί στη ρίζα του δεν πρόκειται να σβήσει. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλές εστίες ακόμη και σε κοινοβουλευτικά κόμματα που αντιστέκονται σθεναρά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter