Δεν φτάνει να έχεις POS, πρέπει και να το χρησιμοποιείς

Δεν φτάνει να έχεις POS, πρέπει και να το χρησιμοποιείς

Αυστηροποιείται η διαδικασία των ελέγχων για την υποχρεωτική εφαρμογή των ΡΟS για όλα τα επαγγέλματα των οποίων η σχετική προθεσμία προμήθειας και λειτουργίας των μηχανημάτων για τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες έληξε στο τέλους του Ιουλίου. 

Όχι μόνο πρέπει να έχεις POS, αλλά πρέπει και να το χρησιμοποιείς. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιύτηκε στο ΦΕΚ από τους κ.κ. Παπαδημητρίου (Οικονομίας) και Παπανάτσιου (υφυπουργός Οικονομικών) στην οποία αναφέρεται ρητά πως, «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα».

Η ισχύουσα μέχρι χθες υπουργική απόφαση προέβλεπε ότι «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο που αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα» προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο.

Σημειωτέον, ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όσους δεν έχουν προμηθευτεί καν POS. Όσοι έχουν υποχρέωση εγκατάστασης και αποδοχής τερματικών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών, απειλούνται με πρόστιμο 1.500 ευρώ το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον εξοφληθεί εντός προθεσμίας 30 ημερών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter