Σκοταδισμός VS σύγχρονων αντιλήψεων

Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά – Ποιοι δικαστές μειοψήφησαν

Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που άλλαξαν τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Από το ίδιο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έγινε γνωστό ότι στη χθεσινή υπ΄ αριθμ. 660/2018 απόφαση της Ολομέλειας του (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) για το μάθημα των Θρησκευτικών εκφράστηκε μειοψηφία 5 μελών του δικαστηρίου. Δηλαδή η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ελήφθη κατά πλειοψηφία 20 υπέρ και 5 κατά.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των 20 δικαστών έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την οποία επήλθε η αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄ του Δημοτικού και του Γυμνάσιου είναι αντίθετη σε συνταγματικές διατάξεις, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αντίθετα, πέντε σύμβουλοι επικρατείας, οι οποίοι προφανώς έχουν πιο σύγχρονες αντιλήψεις, τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας. Οι 5 δικαστές που μειοψήφησαν είναι η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ιωάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Αναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.