«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, τον πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά»

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, τον πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά»

6 Δεκεμβρίου 2022.
Αυτή η μέρα, όπως κάθε 6η Δεκεμβρίου είναι η μέρα του Αλέξη.
Πέρασαν 14 χρόνια από το βράδυ που ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σήκωσε το όπλο του και σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο, τότε, Αλέξη Γρηγορόπουλο. Κάθε χρόνο να θυμόμαστε και να τιμάμε τη μνήμη του. Δολοφονήθηκε διότι «τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια».
Για κανέναν άλλον λόγο…

*** Να θυμόμαστε τους αστυνομικούς που έφυγαν σαν να μην τρέχει τίποτα, να θυμόμαστε το παραποιημένο βίντεο του παλιού Mega. Να θυμόμαστε την απόλυση του φωτογράφου Κώστα Τσιρώνη επειδή φωτογράφησε, την επόμενη μέρα, έναν άλλον αστυνομικό με σηκωμένο το όπλο του. Να θυμόμαστε γενικώς και ειδικώς…

*** Μία μέρα πριν τη σημερινή «μαύρη» επέτειο της ένας άλλος αυτόκλητος «σερίφης» πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο, μετά από καταδίωξη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη. Το ίδιο τότε, το ίδιο και τώρα. Τότε ο Αλέξης ήταν στα Εξάρχεια κι άρα αλήτης και τώρα ο 16χρονος είναι Ρομά, άρα κι αυτός αλήτης.
«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, τον πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά», φώναζαν οι διαδηλωτές. Και όχι άδικα θα συμπληρώσω…

*** Το ξέραμε ότι έχει ανέβει η τιμή της βενζίνης, αλλά όχι ότι θα ξεπερνούσε και την ανθρώπινη ζωή.

*** Και οι φωστήρες του Μαξίμου θεώρησαν κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει, χθες, ο Κυριάκος ενίσχυση 600 ευρώ στους ένστολους. Μπράβο, όχι μπράβο…

*** Αφωνία Οικονόμου και για τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είπε λέξη. Τι να πει θα μου πεις. Κάτι ξέρω εγώ. Να, ας πούμε, ο Βορίδης είπε ότι «ή ο πρωθυπουργός έχει κάνει παράνομες πράξεις και δη κακουργηματικές. Ή όποιος το λέει αυτό, πρέπει να μας πει που το στηρίζει. Αλλιώς είναι ένας χυδαίος συκοφάντης». Συμφωνώ. Ένας τρόπος υπάρχει, κάντε μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη, μας έχει φάει όλους η αγωνία.

*** Να δούμε και τι θα πει ο Μητσοτάκης την Πέμπτη στη Βουλή για το ζήτημα. Πέντε φορές έβαλε στο συρτάρι την επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Την Πέμπτη θα απαντήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. Όπως ήθελε και έχοντας πλούσιο χρόνο να προετοιμαστεί. Πιστεύω ότι θα τη θυμάται για καιρό αυτή τη συνεδρίαση.

*** Τα πήραν στο κρανίο οι χειροκροτητές – ενδεχομένως και μετακλητοί – του Κυριάκου στο Twitter με τη Νατάσσα Μποφίλιου επειδή πήγε στο Λονδίνο με χρήματα από την τσέπη της. Όχι, δεν τους ενοχλεί η Μενδώνη που πήρε αγκαζέ την Παναγιωταρέα και πήγαν Νέα Υόρκη ταξιδάκι αξίας 45.000, με τα λεφτά τα δικά μας, τους ενοχλεί η Μποφίλιου επειδή στηρίζει ανοιχτά το ΚΚΕ.

*** Αυτό το παιδί θα πάει μπροστά…

*** «Πέσαμε κάτω 7 φορές, μα σηκωθήκαμε 8». Μόνο ένας βαθιά αξιοπρεπής άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση για να περιγράψει τη νίκη του στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του το 2011 από αστυνομικούς και ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά τη μεγάλη συγκέντρωση τότε, κατά των μέτρων λιτότητας.
Ο Μανώλης Κυπραίος δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να μείνει κωφός, με διαγνωσμένη αναπηρία σε ποσοστό 90%.
Ο Μανώλης Κυπραίος, 11 χρόνια μετά, δικαιώθηκε. Συγχαρητήρια Μανώλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter