Δεν καταδίκασε την επίθεση κατά Μηταράκη στη Χίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δεν καταδίκασε την επίθεση κατά Μηταράκη στη Χίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, όσον αφορά στις επιστροφές και την φύλαξη των συνόρων, ανέφερε στο μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας, ενώ τρέχουν και οι διαδικασίες για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και για την αποσυμφόρηση με την μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα.

Απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό μεταναστευτικό είπε ότι «το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις των κομμάτων».

Επανέλαβε ότι «έχουμε ξεδιπλώσει το σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις είναι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ή στην ενδοχώρα. Τα νησιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος καθώς 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι στις δομές». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει επιλέξει διαδικασία αποσυμφόρησης και δημιουργίας κλειστών δομών. Θα κλείσουν οι άναρχες δομές και θα λειτουργήσουν οι κλειστές δομές. Για τις αντιδράσεις στην ενδοχώρα, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την μεταφορά με γνώμονα 1% του πληθυσμού της περιφέρειας. Για τις κοινωνίες που θα σηκώσουν το βάρος έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυσή τους και την ενίσχυση των δομών τους. Θα δείτε απτά αποτελέσματα και από τις επιστροφές αλλά και από την φύλαξη των συνόρων μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter