Δεν κόβονται οι παλιές συνήθειες του κατεστημένου

Δεν κόβονται οι παλιές συνήθειες του κατεστημένου

Οι παλιές – κακές – συνήθειες του κατεστημένου δεν κόβονται με τίποτα, καθώς επιθυμία του είναι η χειραγώγηση των πάντων και ειδικά των πολιτικών κομμάτων, την περίοδο μάλιστα που το πολιτικό σκηνικό αλλάζει, όπως δείχνουν κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις.

Κλασσικό παράδειγμα το κύριο άρθρο της Πέμπτης, της ναυαρχίδας του νεοφιλελεύθερου Τύπου της εφημερίδας Καθημερινής. Αναφερόμενη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ευκαιρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευκαιρία να αλλάξει όσα δεν κατάφερε στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την εκλογική του ήττα: Να υιοθετήσει θεσμούς εσωκομματικής δημοκρατίας, που λειτουργούν ήδη σε άλλα κόμματα, να απομονώσει μισαλλόδοξες φωνές, που δεσπόζουν στον αντιπολιτευτικό του λόγο, ανα αρθρώσει τη δική του προγραμματική πρόταση, πέρα από την ευκαιριακή πλειοδοσία των παροχών».

Δηλαδή τι προτρέπει ο ποιητής; Ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τα θέλω του οικονομικού κατεστημένου, να μην ζητάει αλλαγές και παροχές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών, να έχει εσωκομματική δημοκρατία όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που αποφασίζουν τα πάντα οι πρόεδροι, ουσιαστικά δηλαδή να μην έχει αντιπολιτευτικό λόγο και να παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις του.

Και αυτό την ημέρα που αρχίζει το Συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διεκδικεί την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές. Μια παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, του κατεστημένου που έφερε την Ελλάδα στα καταστροφικά μνημόνια, την οδηγεί και πάλι σε ένα νέο ακόμη βαρύτερο και φοβάται την αντίδραση των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter