Δεν μας αφήνει(ς) ν’ αγιάσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη – Πάλι ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HotDoc History και το Docville

Δεν μας αφήνει(ς) ν’ αγιάσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη – Πάλι ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HotDoc History και το Docville

Δεν μας αφήνει(ς) ν’ αγιάσουμε-Πάλι ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες Κ. Μητσοτάκη. Εξαφάνισαν το σπίτι του Βολταίρου από τη δήλωση. Μιλούν για μεταβίβαση αλλά τα έγγραφα από τη Γαλλία τους διαψεύδουν. Ψευδής και η δήλωση του 2016 ότι η αγορά έγινε με δάνειο.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ. Πωλούνται ωάρια και βρέφη. Τιμές… λογικές και συζητήσιμες. για το μεγάλο κύκλωμα εμπορίας βρεφών και άτεκνων ζευγαριών.

-ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παρουσιάζει το νέο κόμμα. Η πολιτική διακήρυξη με αναφορές στα θετικά του ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και του Ανδρέα.

-Νέα Δημοκρατία: Προεδρικό σχέδιο για αποστρατεία βαρόνων. Θέλουν να δείξουν την πόρτα της εξόδου σε Καραμανλή, Σαμαρά, Παυλόπουλο.

-Προκλητικό βούλευμα απαλλαγής για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δικαστική επιβράβευση των ψευδών βεβαιώσεων με διάτρητο σκεπτικό που οδηγεί σε «νομολογία ατιμωρησίας».

-Το ύποπτο «σχέδιο Ουκρανία» του Τραμπ. Στενό μαρκάρισμα μέχρι τις κάλπες από τους Δημοκρατικούς. Πώς Δημοκρατικοί έκαναν ιστορική στροφή 180 μοιρών και αποφάσισαν να «κυνηγήσουν» την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της αποπομπής.

-Κανιβαλίζοντας την Γκρέτα. Γιατί ενοχλεί η 16χρονη. Γράφουν: Αλεξάνδρα Κορωναίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Μπρούμας, δικηγόρος, Νίκος Χαραλαμπίδης Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Μιχάλης Ψημίτης, Καθηγητής τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η «κανονικότητα των κλομπ» και το «άντρο» των Εξαρχείων. Γράφουν: Δημήτρης Καλτσώνης, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου, Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αναστασία Τσουκαλά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris Sud.

Ακίνητα: Επικοινωνιακό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της κτηματαγοράς. Ερχεται αύξηση αντικειμενικών αξιών και κόφτης στις επιστροφές για τις δαπάνες ανακαίνισης.

Φορολογία: Επιδρομή για πρόσθετα έσοδα. Εκατοντάδες χιλιάδες… ηλεκτρονικά ραβασάκια για πληρωμή επιπλέον φόρου για το 2017-18.

Σωκράτης Φάμελλος: «Να μην παίζει με το μέλλον της ΔΕΗ ο Κ. Χατζηδάκης». Συνέντευξη με τον βουλευτή, τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Γερουλάνος: «Σύντροφοι, ξυπνήστε, έχετε χάσει την μπάλα!». Συνέντευξη με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Δήμου Αθηναίων.

Διαιτησία: Έλληνες στα ντέρμπι και ξένοι στο VAR! Ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα ανακατεύει την τράπουλα στη διαιτησία και φέρνει ξανά τα πάνω κάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ηλίας Ζούρος: «Θα είναι επιτυχία αν οι “αιώνιοι” μπουν στην οκτάδα». Ο προπονητής του Περιστερίου με αφορμή το τζάμπολ της νέας Euroleague μιλάει στο Documento για τη διοργάνωση, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις.

To HotDoc History

Η αλγερινή επανάσταση στο HotDoc History που κυκλοφορεί με το Documento

Με μια εμβληματική αντιαποικιακή / αντιιμπεριαλιστική επανάσταση καταπιάνεται το Hot.Doc History, ένθετο στο Documento της Κυριακής 29ης Σεπτεμβρίου.

Η επανάσταση της Αλγερίας εμπεριέχει όλα τα στοιχεία μιας τεράστιας πολιτικής, στρατιωτικής ίντριγκας. Τις σφαγές Αράβων που ξεκίνησαν οι Γάλλοι στο Σετίφ το 1945 και την «απάντηση» με σφαγή Ευρωπαίων στο Φιλίπβιλ το 1955. Και την ατέλειωτη αλυσίδα αντεκδικήσεων που ακολούθησε. Τα απάνθρωπα βασανιστήρια που εφάρμοσαν οι αλεξιπτωτιστές εις βάρος των εξεγερμένων.

Το τεύχος παρακολουθεί της συγκρότηση του Απελευθερωτικού Μετώπου Αλγερίας (FLN) από τα πρώτα βήματα το 1954 και καταγράφει την κακή «μοίρα» των ιδρυτών του που σχεδόν όλοι σκοτώθηκαν είτε από τον εχθρό είτε από συντροφικά πυρά. Υπενθυμίζει την τιμητική εξαίρεση του Γαλλικού ΚΚ που εξ αρχής τάχθηκε υπέρ των Αλγερινών και πλήρωσε με τη ζωή στελεχών του.

Φωτίζει τη σκοτεινή ιστορία των «Μαυροπόδαρων» αποίκων που συντάχθηκαν με ό,τι πιο αντιδραστικό υπήρχε στον γαλλικό πολιτικό στίβο. Και πυροδότησαν το πραξικόπημα των ακροδεξιών στρατηγών του OAS κατά της 4ης Γαλλικής Δημοκρατίας και την απόπειρα δολοφονίας του Ντε Γκολ. Χρειάστηκε ο ρεαλισμός και η τόλμη του παλιού στρατηγού και προέδρου της Δημοκρατίας για να δοθεί ανεξαρτησία στην Αλγερία το 1962 με τη Συμφωνία του Εβιάν.

Η έκδοση αποτυπώνει την εκδικητική μανία που δοκίμασαν από ομοεθνείς τους οι «χαρκί», οι ένοπλοι Αλγερινοί που είχαν συνεργαστεί με τους αποικιοκράτες. Παρακολουθεί, τέλος, τον κινηματογραφικό φακό του Ποντεκόρβο στα σοκάκια της Κάσμπα όπου γύρισε την ανεπανάληπτη «Μάχη του Αλγερίου».

-Το Μπάτμαν στον Νέο Κόσμο γιορτάζει τα τριάντα χρόνια του με ένα μεγάλο πάρτι και ο ιδιοκτήτης του μπαρ Γιώργος Νάσιος εκμυστηρεύεται στην Εμυ Ντούρου τις σημαντικότερες στιγμές της διαδρομής αυτής.

To Docville

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη της νυχτερινής Αθήνας με το Μπάτμαν μιλά στο Docville – Την Κυριακή με το Documento

Ο stand up comedian Χριστόφορος Ζαραλίκος στη συνομιλία που είχε με τον Σπύρο Οικόπουλο απέδειξε τα πολλαπλά οφέλη του γέλιου και επεσήμανε μια βασική αλήθεια: «Χωρίς μαλακία δεν βγαίνει η ζωή».

-Ο μουσικός Μπάμπης Παπαδόπουλος με αφορμή την τελευταία του δουλειά μιλά στην Εμυ Ντούρου για τις επιρροές του καθώς και τον συνδυασμό του παραδοσιακού ήχου με τα σύγχρονα ακούσματα που χρησιμοποίησε στο πέμπτο προσωπικό του άλμπουμ «Παραλογές του άχρηστου».

-Ο ερευνητής Νίκος Κουραχάνης με αφορμή το βιβλίο του «Πολιτικές Στέγασης Προσφύγων» μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το πώς η κυβέρνηση με πρόσχημα το προσφυγικό εμπορεύεται τον νόμο και την τάξη, καθώς και για τους όρους στέγασης, τους συμβολισμούς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

-Η Μαρία Παπαγιάννη και ο Θάνος Μικρούτσικος γράφουν στο Documento για τη θεατρική παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου» που μιλάει για τα παιδιά όλης της Γης.

-Ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, όπου παρουσιάζεται μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Στα σινεμά παίζεται το τελευταίο φιλμ με ήρωα τον Ράμπο ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος πολεμιστής αλλά πάνω από όλα είναι ένα προϊόν της εποχής του. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης επισημαίνει τα κινηματογραφικά και πολιτικά στοιχεία που τον δημιούργησαν.

-Μια Στέγη για τον χειμώνα. Οσα αξίζει να σημειώσετε στην ατζέντα σας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ωνάση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη

-Ραντεβού για αρχαιολογικό περίπατο διαμαρτυρίας στην υπόγεια Σαλονίκη με αντικείμενο τη διάσωση της υπόγειας πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και ξεναγό τον Ιωάννη Κιουρτσόγλου. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

-Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη μας συστήνεται η μουσικός Χαριτίνη Πανοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter