Δεν μπαίνει τελικά «ψηφιακός περιορισμός» στο 13033

Δεν μπαίνει τελικά «ψηφιακός περιορισμός» στο 13033

Δε θα μπει τελικά «ψηφιακός περιορισμός» στη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στο 13033, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όσοι έχουν μπλοκάρει (για λόγους ασφαλείας και… οικονομίας) την αποστολή sms μηνυμάτων προς πενταψήφια νούμερα (τα οποία, υπό «κανονικές» συνθήκες, είναι νούμερα αυξημένης χρέωσης) μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσουν να στείλουν μήνυμα στο συγκεκριμένο νούμερο, θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν το «ξεμπλοκάρισμα» αποκλειστικά και μόνο αυτού του πενταψήφιου. Στη συνέχεια μπορούν να στέλνουν μήνυμα χωρίς να ερωτηθούν ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή sms στο 13033 είναι χωρίς χρέωση.

Τη μη θέσπιση περιορισμού στον αριθμό των sms που μπορεί να αποστείλει ένας χρήστης στο 13033 επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει μετά την είδηση ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής εστάλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο sms στο 13033 για σωματική άσκηση ή βόλτα του κατοικίδιου, ενώ χθες Δευτέρα εστάλησαν 4,7 εκατ. sms για μετακινήσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter