Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Σαλβίνι – Αναταραχή στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Σαλβίνι – Αναταραχή στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων

Η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας αποφάσισε σήμερα να μην παραπέμψει σε δίκη τον Iταλό υπουργό Eσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Το αίτημα είχαν προβάλει οι δικαστικοί της Κατάνης, σύμφωνα με τους οποίους ο Σαλβίνι πρέπει να δικαστεί για στέρηση της ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών, οι οποίοι, τον περασμένο Αύγουστο, περίμεναν πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti, πριν αποβιβαστούν στη Σικελία.

Έξι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δεκαέξι κατά. Βασικής σημασίας, για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η θέση των Πέντε Αστέρων, που με χθεσινή διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων τους αποφάσισαν ότι ο γραμματέας της Λέγκα δεν θα πρέπει να δικαστεί.

Την τελευταία λέξη, τώρα, θα έχει η ολομέλεια της γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί, σχετικά, μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Μέρος των μελών των Πέντε Αστέρων, βέβαια, αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, απ΄την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο είχε ταχθεί πάντα υπέρ της παραπομπής σε δίκη, όλων των πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος στην βουλή, όμως, Φραντσέσκο Σιλβέστρι, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη, όπως πάντα, με προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι από τις βασικές αρχές του Κινήματος, και ότι «όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί και να επιλέξει να παραιτηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter