Δεν παραβιάζουν τη δεοντολογία οι «κομπάρσοι» επιβάτες στα τρένα απεφάνθη το ΕΣΡ – Η καταγγελία Πλειού στο facebook

Δεν παραβιάζουν τη δεοντολογία οι «κομπάρσοι» επιβάτες στα τρένα απεφάνθη το ΕΣΡ – Η καταγγελία Πλειού στο facebook

Σε μια σοβαρή καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτήματα προχώρησε ο Γιώργος Πλειός, ο οποίος αποχώρησε την Τρίτη από τη συνεδρίαση του ΕΣΡ, σχετικά με το ζήτημα παρέμβασης του Συμβουλίου για την προστασία της δεοντολογίας με αφορμή τους «τυχαίους» επιβάτες-στελέχη της ΝΔ ή τον τρόπο παρουσίασης των δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έθεσε μεταξύ άλλων τα παραπάνω ζητήματα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου, με σκοπό να «αναχαιτιστεί η παραβίαση της δεοντολογίας ειδάλλως ενδέχεται να μπούμε σε σκοτεινή περίοδο δημοσιογραφικών αθλιοτήτων που θα επηρεάσουν τη φυσιολογική προεκλογική διαδικασία» και όχι μόνο απορρίφθηκαν, αλλά αναγκάστηκε να το ανακοινώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Μάλιστα, η απάντηση που έλαβε από το ΕΣΡ, όπως αναφέρει, ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητες του. Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι «παλαιότερα εκδίδονταν παρόμοιες οδηγίες όπως ανέφερε και νομική συνεργάτης του Συμβουλίου και πρόσφατα εξεδόθη από τον πρόεδρο του συμβουλίου παρόμοια οδηγία με αφορμή τις ειδήσεις σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, με τη σύσταση να μεταδίδονται προσεκτικά χωρίς υπερβολές».

«Γιατί τα γράφω στον τοίχο του ΦΒ παρότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο από τη δραστηριότητα μου στο συμβούλιο ή στο πανεπιστήμιο; Διότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, διότι δεν θα βρείτε πουθενά επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα από το συμβούλιο και επειδή το ΦΒ δυστυχώς είναι πλέον από τα ελάχιστα δημόσια πλαίσια στα οποία μπορώ να το κάνω» καταλήγει ο Γιώργος Πλειός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Πλειού: 

«Σήμερα έθεσα στη συνεδρίαση του ΕΣΡ το θέμα να εκδώσει το Συμβούλιο οδηγία ώστε να αποφεύγονται οι αθλιότητες που παρατηρήθηκαν χθες σε ορισμένα κανάλια, όπως η εμφάνιση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ως “τυχαίων” επιβατών του τραίνου προς Θεσσαλονίκη ή η αναστροφή των δεδομένων στον άξονα Χ σε γράφημα με δημοσκοπικά ευρήματα της δημοφιλίας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έκανα με το επιχείρημα ότι καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο θα πρέπει να αναχαιτιστεί η παραβίαση της δεοντολογίας ειδάλλως ενδέχεται να μπούμε σε σκοτεινή περίοδο δημοσιογραφικών αθλιοτήτων που θα επηρρεάσουν τη φυσιολογική προεκλογική διαδικασία.

Η απάντηση που πήρα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ! Παρά το γεγονός ότι: α) παλαιότερα εκδίδονταν παρόμοιες οδηγίες όπως ανέφερε και νομική συνεργάτης του Συμβουλίου και β) πρόσφατα εξεδόθη από τον πρόεδρο του συμβουλίου παρόμοια οδηγία με αφορμή τις ειδήσεις σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, με τη σύσταση να μεταδίδονται προσεκτικά χωρίς υπερβολές.

Γιατί τα γράφω στον τοίχο του ΦΒ παρότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο από τη δραστηριότητα μου στο συμβούλιο ή στο πανεπιστήμιο; Διότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, διότι δεν θα βρείτε πουθενά επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα από το συμβούλιο και επειδή το ΦΒ δυστυχώς είναι πλέον από τα ελάχιστα δημόσια πλαίσια στα οποία μπορώ να το κάνω.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter