Δεν πουλάτε; Δεν έρχομαι! – Άκυρωσε ο Τραμπ την επίσημη επίσκεψη του στη Δανία

Δεν πουλάτε; Δεν έρχομαι! – Άκυρωσε ο Τραμπ την επίσημη επίσκεψη του στη Δανία

Ακύρωσε επ’ αόριστον την προγραμματισμένη, για τις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, επίσημη επίσκεψη του στη Δανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επειδή η Δανή πρωθυπουργός Μάτε Φρεντέρικσεν δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την πώληση της Γροιλανδίας.

«Με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού Μάτε Φρεντέρικσεν ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, αναβάλω την προγραμματισμένη μας συνάντηση για το μέλλον» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρώυτερς, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αναβολή της επίσκεψης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να μεταβεί στην Κοπεγχάγη μετά από ταξίδι του στην Πολωνία, στις 31 Αυγούστου, όπου θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Κοπεγχάγη, οι συνομιλίες αφορούσαν κυρίως οικονομικά και στρατηγικά θέματα γύρω από την Αρκτική, μια περιοχή στην οποία τα δύο μέρη έχουν ισχυρά συμφέροντα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα τηw Τετάρτης, λίγες ώρες πριν γράψει το Twitte o Τραμπ, η πρέσβης των ΗΠΑ στη Δανία, Κάρλα Σαντς, δήλωνε ότι η επίσκεψη του προέδρου στην Κοπεγχάγη είχε επιβεβαιωθεί, ενώ και το τηλεοπτικό κανάλι Fox News, το οποίο λειτουργεί ως γραφείο τύπου του Τραμπ, ανέφερε ότι μέχρι να σταλεί το Twitte δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η επίσκεψη στη Δανία αφορούσε την αγορά της Γροιλανδίας.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ λόγω της ξαφνικής αναβολής της επίσκεψης. «Ο Πρόεδρος πέτυχε να απομακρύνει από κοντά μας έναν ακόμα σύμμαχο, τη Δανία», έγραψε σε δικό της Twitte η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Άμι Κλομπάχερ, ενώ σύμφωνα με την δανική εφημερίδα Politiken «εντελώς παράλογη» χαρακτήρισε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την απόφαση του Τραμπ ένας άλλος Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Κόρι Μπούκερ. Τόσο ο Μπούκερ όσο και η Κλομπάχερ έχουν θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter