Δεν πραγματοποιήθηκε η δίκη του εφοπλιστή Λασκαρίδη για την παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων στα Κύθηρα

Δεν πραγματοποιήθηκε η δίκη του εφοπλιστή Λασκαρίδη για την παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων στα Κύθηρα

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η δίκη του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη σχετικά με την υπόθεση της παράνομης ανέλκυσης αρχαιοτήτων στα Αντικύθηρα τον Αύγουστο του 2020.

Διαβάστε επίσης: Στο «σκαμνί» ο εφοπλιστής Λασκαρίδης για την παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων από το βυθό των Κυθήρων

Η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς με τον εφοπλιστή να αντιμετωπίζει τα αδικήματα  της φθοράς μνημείου και της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο, στις 4 Οκτωβρίου του 2022 σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η πλευρά Λασκαρίδη κατέθεσε προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά κατά του κλητήριου θεσπίσματος. Μέχρι και σήμερα δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ωστόσο η διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως επίσης και το σκεπτικό της.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί μία σειρά από μάρτυρες. Όπως για παράδειγμα οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Γιώργος Κουτσουφλάκης και Δέσποινα Κουτσούμπα, ο Προϊστάμενος Λ.Τ. Κυθήρων Τσόλης Λάμπρος, Ανθυπασπιστής ΛΣ – Προϊστάμενος Λ.Τ. Κυθήρων (την εποχή του συμβάντος), ο κ. Μάρκος Γουζέλης, η κ. Αγγελική Σίμωσι. Η κ Αγγελική Σίμωση ήταν προϊσταμένη στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 που μετετέθη στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Για την υπόθεση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει σάλο όταν δημοσιοποιήθηκε, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων είχε διαβιβάσει σχετική αναφορά με τις παρανομίες που είχαν διαπιστωθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Αναφορά για το περιστατικό είχε υποβληθεί επίσης και από το Λιμενικό Κυθήρων.

Ο εφοπλιστής και η πρωθυπουργική οικογένεια

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Λασκαρίδης είναι μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, τις σχέσεις της οποίας με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την εταιρεία Zeus & Dione, η οποία ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, είχε αποκαλύψει το Documento.

Ο Λασκαρίδης είναι επίσης ο εφοπλιστής που τον Μάιο του 2021 είχε προκαλέσει σάλο με δηλώσεις του στην  δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές.

Ο γνωστός εφοπλιστής με έναν ομολογουμένως άκομψο τρόπο είχε τονίσει ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό

.«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», είχε δηλώσει , συμπληρώνοντας με χαρακτηριστικό  τρόπο ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρές κουβέντες από τον εφοπλιστή Λασκαρίδη: Δεν χρειαζόμαστε τον πρωθυπουργό, τον έχουμε χε…νο (Videο)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter