«Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή σχεδίων “πετσοκόμματος” των ΕΛΤΑ» λέει ο Νίκος Παππάς

«Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή σχεδίων “πετσοκόμματος” των ΕΛΤΑ» λέει ο Νίκος Παππάς

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν σε εφαρμογή σχέδια “πετσοκόμματος” αυτής της πολύ κρίσιμης υποδομής» είπε -μεταξύ άλλων- στην Ολομέλεια ο Ν. Παππάς.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για τα ΕΛΤΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έστρεψε τα πυρά του στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν προετοίμασαν αναλόγως τον οργανισμό για την απελευθέρωση της αγοράς. Επισήμανε δε πως το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα «μεθοδευμένης εγκατάλειψης μιας σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας».

Τόνισε, επίσης, ότι έχουν δοθεί στα ΕΛΤΑ 45 εκατ. ευρώ από οφειλές άλλων δημόσιων οργανισμών και πως λύθηκαν τα προβλήματα του οργανισμού με την ΔΕΗ, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση οδεύει και το ζήτημα που υπάρχει με τον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, ο υπουργός κατέστησε γνωστό ότι συντάσσεται μελέτη εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών.

«Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ, αλλά βρίσκετε για να βγάλετε γραμματόσημο»

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ έψεξε την έκδοση γραμματοσήμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την καταβολή 500.000 στις κυριακάτικες εφημερίδες για την καταχώρηση της Συμφωνίας, επικαλούμενη παράλληλα ανακοινώσεις εργαζομένων και δημοσιεύματα που εμφανίζουν τα ΕΛΤΑ σε «δεινή κατάσταση».

Επ’ αυτού, ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε αν δεν έπρεπε να καταχωρηθεί στον Κυριακάτικο Τύπο η Συμφωνία των Πρεσπών κι απάντησε στην κριτική αναφερόμενος στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στα ΕΛΤΑ από τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μάλιστα, υπενθύμισε πως από την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα ΕΛΤΑ απώλεσαν περιουσιακό στοιχείο ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter