«Δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος» – «Κραυγή» των νοσοκομειακών γιατρών της Αιτωλοακαρνανίας

«Δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος» – «Κραυγή» των νοσοκομειακών γιατρών της Αιτωλοακαρνανίας

Ιδιαίτερα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας ως προς τη δημόσια υγεία. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία με χαρακτηριστικότερο το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της περιοχής η 6η ΥΠΕ-διοίκηση του νοσοκομείου του Μεσολογγίου έστειλε περιπολικό της Αστυνομίας στο σπίτι γιατρού προκειμένου να υλοποιηθεί εντέλλεσθε για εφημερία.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας εξηγεί ότι «Μετά την παραίτηση συναδέλφου επικουρικού παθολόγου και την ύπαρξη μόνο 2 ειδικευόμενων ιατρών παθολογίας ήρθε και η σειρά της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Μεσολογγίου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην εύρυθμη λειτουργία και στην κάλυψη των εφημεριακών αναγκών. Όλα τα βασικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου (Αναισθησιολογικό, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Παθολογική, Γυναικολογική, αιματολογικό-αιμοδοσία κλπ) δε μπορούν να καλύψουν επαρκώς και για όλες τις μέρες του μήνα τις ανάγκες στην πρωινή λειτουργία και στις εφημερίες».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν «αντί η κυβέρνηση, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες, όπως έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή, στην προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και όποιες άλλες θέσεις είναι αναγκαίες, συνεχίζουν τη γνωστή τακτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις ιατρών από τα ΚΥ που όμως δε λύνουν το πρόβλημα ούτε καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες».

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ακόμη ότι: Για την έκρυθμη κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί από πολύ καιρό στο ΓΝ Μεσολογγίου την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση-6 η ΥΠΕ-διοίκηση του Νοσοκομείου,που όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να αναστραφεί. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε περιοδεύων θίασος για να καλύπτονται όπως όπως τα τεράστια κενά με υπερεφημέρευση, μετακινήσεις και «εντέλλεσθε» τώρα πια και με την παρουσία της αστυνόμίας…καταλύοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού και επιστημονικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει τους εναπομείναντες συναδέλφους σε παραιτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.».

«Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις είναι απόδειξη ότι επιδιώκουν με κάθε μέσο την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με το «νέο ΕΣΥ», τη συγχώνευση κλινικών-τμημάτων,το κλείσιμο ή αλλαγή χαρακτήρα χρήσης νοσοκομείων, που αφορά και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με τεράστιες συνέπειες για τις ανάγκες του λαού της περιοχής» ξεκαθαρίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και απαιτεί να μην γίνει καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων ή κλείσιμο νοσοκομείου στο νομό και να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις με κατεπείγουσες διαδικασίες και να καλυφθούν όλα τα κενά καταρχήν στα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργική καράρευσ (Χειρουργική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Γυναικολογική, εργαστήρια κλπ).

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ελλείψεις γιατρών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Νοσοκομείο Λήμνου: Κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις προσωπικού – «Καληνύχτα κύριε Πλεύρη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter