Δεν θα περάσει ατιμωρητί η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων από ΝΔ

Δεν θα περάσει ατιμωρητί η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων από ΝΔ

Μέσα στη λαίλαπα του κορονοϊού που χτυπάει τη χώρα μας, μέσα στη ψυχολογική πίεση που δημιουργεί η αναστολή της κυκλοφορίας των πολιτών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό το πρόσχημα των μέτρων για την οικονομία και της βοήθειας προς τις επιχειρήσεις βρήκε την ευκαιρία να περάσει χωρίς αντιδράσεις δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Είναι τέτοιες οι αλλαγές που πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλαγές που κάνουν τον μνημονιακό νόμο του 2010 να φαίνεται μια απλή τροπολογία.

Κατ’ αρχήν είναι οι μαζικές αναστολές των συμβάσεων εργασίας που παραπέμπουν κατευθείαν σε μαζικές απολύσεις με τη λήξη της πρωτοφανούς κρίσης καθώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση προστασίας τους από την κυβέρνηση. Οι εργοδότες θα έχουν ανοιχτό τον δρόμο για αναδιάρθρωση των εταιρειών τους με φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Στη συνέχεια αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα για το καλοκαίρι κάτι που ουσιαστικά «εξαφανίζει» και το δώρο του Πάσχα αλλά σε μεγάλο βαθμό και το επίδομα αδείας.

Ύπουλα και υπόγεια ο πρωθυπουργός χωρίς αιδώ περνάει εν μέσω φόβου των πολιτών για τη ζωή τους τα πιο αναίσχυντα μέτρα που έχει περάσει ποτέ κυβέρνηση της Δεξιάς στην Ελλάδα.

Με τις κυβερνητικές αποφάσεις καταργείται ο μνημονιακός νόμος για τη διαθεσιμότητα που ίσχυε και με τον οποίο ο εργαζόμενος δικαιούταν το 50% του μισθού του για τρεις μήνες και οι εργοδότες θα μπορούν να αναστέλλουν χωρίς όριο τις εργασιακές συμβάσεις.

Με τις αλχημείες περί μείωσης του τζίρου μιας εταιρίας χωρίς κάποιο όριο που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει, η κατάχρηση είναι απολύτως σίγουρη από τους επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεσμοθέτησαν ένα ιδιοφυές σχέδιο γρήγορων μαζικών απολύσεων χωρίς όρια εν μέσω πανικού για την πανδημία του κορονοϊού, έχοντας απαγορεύσει την κυκλοφορία και γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα αντιδράσει κανείς.

Αφού κατέστρεψαν την οικονομία μέσα σε οκτώ μήνες με έναν νόμο διαλύουν και τις εργασιακές σχέσεις. Είναι σίγουρο όμως ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ομοϊδεάτες του να καταστρέψουν το μέλλον του. Όταν περάσει αυτή η λαίλαπα θα τους πληρώσει όπως τους αξίζει. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter