«Δεν θα ξαναϋπάρξουν τόσο μορφωμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα, όσο ο Μάνος»

«Δεν θα ξαναϋπάρξουν τόσο μορφωμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα, όσο ο Μάνος»

Ο Θεσσαλονικιός ερμηνευτής των «Τραγουδιών της Αμαρτίας», του τελευταίου έργου του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου, δίνει τη συνέντευξη της ζωής του! 

Τον Ανδρέα Καρακότα τον συνάντησα πριν λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που εξακολουθεί να εργάζεται ως τραγουδιστής και μουσικός εκπαιδευτικός και να ζει με την οικογένεια του. Ήξερα πως ήθελε να μιλήσει δημόσια, αλλά δε φανταζόμουν πως θα έκανε τέτοιο άνοιγμα ψυχής εν είδει μίας συνέντευξης. Θεωρώ την ακόλουθη συζήτηση μας σημαντική για δύο λόγους:

Αφενός μαθαίνουμε το παρασκήνιο από τη δημιουργία του τελευταίου πρωτότυπου έργου του μέντορα του, Μάνου Χατζιδάκι, που κυκλοφόρησε μετά την αναχώρηση του συνθέτη, φωτίζοντας παράλληλα πτυχές από τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν συνήθως στον Τύπο το ενδιαφέρον για τον ίδιο και το έργο του μονοπωλούν γεγονότα περασμένων δεκαετιών.

Αφετέρου εισπράττουμε όλη την ειλικρίνεια και – γιατί όχι; – την απογοήτευση ενός μεγάλου τραγουδιστή, όπως είναι ο Καρακότας, που παρόλα αυτά στερήθηκε μια μεγάλη καριέρα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter