Δεν ξέρει ούτε… άκουσε ο Οικονόμου για κυβερνητικές παρεμβάσεις σε Google-Facebook

Δεν ξέρει ούτε… άκουσε ο Οικονόμου για κυβερνητικές παρεμβάσεις σε Google-Facebook

Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πολύ σοβαρή αποκάλυψη στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Εστία» και ο διευθυντής της, Μανώλης Κοττάκης για πρωθυπουργική παρέμβαση ακόμη και στο διαδίκτυο, με στόχο να «κουκουλωθούν» οι αποκαλύψεις που έρχονται συνέχεια στο «φως» σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» Κοττάκη: Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google, Facebook για απόκρυψη των αποκαλύψεων σχετικά με τις υποκλοπές

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος και διευθυντής της συντηρητικής εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης αποκάλυψε την προσπάθεια λογοκρισίας σε Google και Facebook με… «εντολή Μητσοτάκη».

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος στο κυριακάτικο φύλλο (02/10), υπήρξε «παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google και Facebook για να μπλοκάρει αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές σε προεκλογική περίοδο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους τίτλους στο πρωτοσέλιδο της «ΕΣΤΙΑΣ».

Για το θέμα ερωτήθη από το documentonews.gr, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, όπως και για το εάν ξένες κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών για το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων.

Αναφορικά με την αποκάλυψη Κοττάκη και το δημοσίευμα της Εστίας, ο Γ. Οικονόμου επιφύλαξε λιτή απάντηση, αρκούμενος να το χαρακτηρίσει «επιστημονικής φαντασίας», προσθέτοντας πως είναι «αυτονόητο». Πάντως, να σημειωθεί πως οι αποκαλύψεις Κοττάκη «κουμπώνουν» σε μία σειρά άλλων παρεμβάσεων που έχουν γίνει επί τριετίας Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνείται (ή αντίθετα κουκουλώνεται) το κυβερνητικό έργο. Αναμφίβολα, θα έχει ενδιαφέρον το εάν θα επανέλθει ο δημοσιογράφος.

Και πάλι «άγνοια» για την ΕΥΠ

Παράλληλα, το documentonews.gr έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ερώτημα αναφορικά με το εάν έχει ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενημέρωση από ξένες κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει, αλλά δήλωσε ευθαρσώς πως «δεν ξέρει», παρότι η ΕΥΠ βρίσκεται στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.

«Σε ότι αφορά τα της ΕΥΠ δεν ξέρω να σας απαντήσω. Οι σχέσεις της ΕΥΠ με αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού είναι δικά της θέματα, δεν είναι σε γνώση μου κάτι τέτοιο και δεν θα μπορούσε να είναι» απάντηση αναφορικά με την ΕΥΠ ο Γ. Οικονόμου.

«Στο ζήτημα της συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη μέλη και με τα θεσμικά όργανα της επιτροπή σε ότι αφορά τα κακόβουλα λογισμικά τα οποία χακάρουν κινητά τηλέφωνα προσώπων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση, στην οποία εμείς έχουμε δηλώσει πολλές φορές την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε, για να βρούμε κοινή ευρωπαϊκή λύση, πέραν της νομοθέτησης και της θεσμικής αντιμετώπισης που και εδώ στην Ελλάδα σχεδιάζουμε, και πολύ σύντομα θα ξεδιπλώσουμε και αυτή μας τη στρατηγική» ήταν η απάντηση που επιφύλαξε αναφορικά με ξένες κυβερνήσεις και τις οχλήσεις που μπορεί να έχουν καταγραφεί προς την κυβέρνηση για ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, καλύπτοντας και αυτό το ερώτημα με το ίδιο πέπλο συγκάλυψης και σιωπής που εκτείνεται από την κυβέρνηση σε όλο το διπλό σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter