«Δεν χρειαζόμαστε έναν παραπάνω γιατρό», ισχυρίζεται προκλητικά το Δημόσιο για την εκδικητική απόλυση Καταραχιά

«Δεν χρειαζόμαστε έναν παραπάνω γιατρό», ισχυρίζεται προκλητικά το Δημόσιο για την εκδικητική απόλυση Καταραχιά

Ότι «δεν χρειάζεται ένας παραπάνω γιατρός», αυτή ήταν η βασική θέση του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της εκδικητικής απόλυσης του γιατρού και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά, απόφαση της οποίας αναμένεται πιθανότητα και σήμερα.

Δείτε επίσης: Βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τον απολυμένο γιατρό του «Άγιος Σάββας» για διασπορά κορονοϊού (Video)

Ο συνήγορος του Κ. Καταραχιά Κώστας Παπαδάκης, έκανε λόγο για απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη καθώς κατά τη διάρκεια της εκδίκασης οι αντίδικοι ανακοίνωσαν ότι στην αίθουσα παρίσταται -χωρίς κάποιο νομικό ρόλο- ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο ίδιος ο γιατρός σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που κράτησε σχεδόν μία ώρα (αρκετός χρόνος για τέτοιες υποθέσεις) έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του, η οποία φαίνεται από το γεγονός ότι παρέστησαν δικηγόρος της πρώτης ΥΠΕ, αλλά και νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Είναι υπόθεση του υπουργείου η δίωξή μου και η απόλυσή μου» είπε.

Το αίτημα για αναστολή της απόλυσής του Κ. Καταραχιά στήριξαν δικηγόροι από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς).

Σημειώνεται πως ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, επειδή ως πρόεδρος του σωματείου έδινε έναν διαρκή αγώνα… ενίσχυσης του ΕΣΥ.

 «Ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή τους δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά λήγει σήμερα σε μια περίοδο που αναστέλλονται άδειες γιατρών, που επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί» σημείωσε ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης και πρόσθεσε:

«Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή ότι εξαντλήσαμε το καθήκον μας. Η ευθύνη ανήκει στη δικαστική εξουσία αν θα σταθεί στο ύψος της ή θα συνεργήσει στο κυβερνητικό έγκλημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter