Δεν χρειαζόμαστε πυροσβέστες, λέει ο Μητσοτάκης, ενώ λείπουν 4000 από το επίσημο οργανόγραμμα!

Δεν χρειαζόμαστε πυροσβέστες, λέει ο Μητσοτάκης, ενώ λείπουν 4000 από το επίσημο οργανόγραμμα!

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τις πυρκαγιές. Προσπαθούσε με σοφιστείες και αρνούμενος κάθε ευθύνη να πείσει το πανελλήνιο ότι δεν τρέχει τίποτα που έχουν καεί τουλάχιστον 1.500.000 στρέμματα στην Ελλάδα και που στον Εβρο έχει γίνει η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης, η οποία καίει ακόμη.

Υπάρχουν όμως δύο φράσεις του που αξίζει να τονιστούν:

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα», είπε. Ναι, οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα, αλλά η πυρόσβεσή τους έχει.

Για να το καταλάβουμε αυτό μάς βοήθησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Αυτή η ιδέα ότι θα μονιμοποίησουμε εποχικούς πυροσβέστες όταν δεν τους χρειαζόμαστε τον χειμώνα, αλλά τους χρειαζόμαστε το καλοκαίρι, αντιβαίνει κάθε έννοια λογικής κατανομής ανθρωπίνων πόρων», είπε. Είναι γνωστή η αλλεργία του στις προσλήψεις αναγκαίων υπαλλήλων του κράτους, εκτός αν είναι αστυνομικοί, όπου έχουμε καταφέρει να είμαστε δεύτερη χώρα στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό.

Μα είναι ακριβώς η κατανομή των «ανθρώπινων πόρων» που έχει πρόβλημα. Επειδή από το οργανόγραμμα του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο είναι της Νέας Δημοκρατίας οργανόγραμμα, όχι κάποιου τυχαίου, λείπουν 3600 πυροσβέστες! Αυτό χωρίς να υπολογιστούν συνταξιοδοτήσεις του 2023 που υπολογίζονται σε περίπου 400.

Δηλαδή, αντί να καλύψει τα επίσημα τεράστια κενά του Πυροσβεστικού Σώματος ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν χρειαζόμαστε άλλους!

Αν αναρωτιέται κανείς ακόμη γιατί καίγεται η Ελλάδα δεν έχει παρά να καταλάβει τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter