«Δεν υπάρχει ανατροπή των όρων της σύμβασης για το Ελληνικό» λέει η Κονιόρδου

«Δεν υπάρχει ανατροπή των όρων της σύμβασης για το Ελληνικό» λέει η Κονιόρδου

Άλλη ερώτηση περίμενε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, και άλλη της ήρθε, με αποτέλεσμα να πιαστεί εξαπίνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, προγραμματισμένο ήταν η υπουργός να απαντήσει σήμερα σε δύο ερωτήσεις από βουλευτές της ΔΗΣΥ. Η μία από την Χαρά Κεφαλίδου και η άλλη από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όταν ο προεδρεύων, Μάριος Γεωργιάδης, έδωσε το λόγο στον κ. Κωνσταντινόπουλο, παρουσιάζοντας παράλληλα το περιεχόμενο της ερώτησης, η κ. Κονιόρδου αιφνιδιάστηκε και δήλωσε απροετοίμαστη. «Ας δώσουμε χρόνο στην υπουργό να προετοιμαστεί» είπε δηκτικά προς την υπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εν τέλει, το μπέρδεμα έληξε με τον κ. Κωνσταντινόπουλο να παραχωρεί τη σειρά του στην κ. Κεφαλίδου, αφού η Λυδία Κονιόρδου την στιγμή εκείνη δεν είχε πρόχειρες τις σημειώσεις της για να απαντήσει στην ερώτησή του για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Δεν υπάρχει ανατροπή των όρων και πιστεύουμε ότι προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και πως η επένδυση μπορεί να προχωρήσει» τόνισε  κατά την απάντησή της η Λυδία Κονιόρδου.

Η ερώτηση είχε θέμα: «Η επένδυση στο Ελληνικό κινδυνεύει να ακυρωθεί: 75.000 νέες θέσεις εργασίας και 8,2 δις ευρώ θα πάνε χαμένα, εξαιτίας των τεχνασμάτων της Κυβέρνησης». Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι προκύπτουν νέα κωλύματα ύστερα και από την έκθεση της εταιρίας σχετικά με τους χώρους που χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικοί καθώς και το ύψος των κτιρίων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως δεν είναι δεσμευτικό το ύψος των κτιρίων, αλλά έχει «ευκτικό» χαρακτήρα και ότι το θέμα αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς εκείνο εκδίδει εκδίδει το σχετικό Προεδρικό διάταγμα. «Δεν υπάρχει ανατροπή των όρων και πιστεύουμε ότι προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και πως η επένδυση μπορεί να προχωρήσει» υποστήριξε η κ. Κονιόρδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter