Έκρινε ο εισαγγελέας Εφετών

Δεν υπάρχει λόγος κράτησης των 8 Τούρκων αξιωματικών

Δεν υπάρχει λόγος κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, μετά το νέο, τρίτο αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών που διαβιβάστηκε στις Ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αυτό έκρινε ο εισαγγελέας Εφετών, Γεώργιος Βούλγαρης ενώπιον του οποίου προσήχθησαν σήμερα οι οκτώ εκζητούμενοι.

Σύμφωνα με τον κ.Βούλγαρη ως προς το ποινικό σκέλος δεν υπάρχει λόγος κράτησης των οκτώ οι οποίοι βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου,

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείου της γείτονος χώρας εκζητεί τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στην Τουρκία για οκτώ αδικήματα.

Σύμφωνα με αυτό το τρίτο κατά σειρά αίτημα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης τους από Κακουργιοδικείο της Instaboul, προκειμένου να δικαστούν για τα οκτώ αδικήματα και συγκεκριμένα :

1. της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της,

2. της απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης,

3. της απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της,

4. της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση,

5. της απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως,

6. της λιποταξίας σε ξένη χώρα,

7. της κλοπής στρατιωτικού υλικού και

8. της πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου 2018 η αντεισαγγελέας Εφετών Ευσταθία Καπαγιάννη, παρήγγειλε την εκ νέου κράτηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.