Δένδιας: «Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή»

Δένδιας: «Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή»

Την επιμονή της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο έναντι της τουρκικής «πολιτικής των κανονιοφόρων» επαναδιαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι είναι απόρροια τακτικής το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει θέσει ακόμα ζήτημα επιβολής κυρώσεων της ΕΕ κατά των γειτόνων.

«Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων, προτάσσουμε την πολίτικη της διεθνούς νομιμότητας, δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή» είπε ο Νίκος Δένδιας, έχοντας νωρίτερα επισημάνει για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων πως «αν απαιτηθεί και παρόλο που μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι». Πάρα ταύτα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών, η χώρα μας θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους γείτονες αν και είναι μειούμενες οι πιθανότητες για να επιλέξει η Τουρκία την προσέγγιση με γνώμονα το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στις αιχμές του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινού, για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν έθεσε στα αρμόδια όργανα της ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Ν. Δένδιας αντέτεινε πως πρόκειται για θέμα τακτικής και όχι αρχής. «Η κυβέρνηση δεν είναι εναντίον στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία» υποστήριξε, ενώ ζήτησε εμμέσως από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να μην τίθενται τέτοιου είδους ζητήματα μέσω του δημοσίου διαλόγου.

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η σχέση μας με τη Βόρεια Μακεδονία εμβαθύνεται, χωρίς όμως η κυβέρνηση να ανέχεται φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης των βόρειων γειτόνων με τα συμφωνηθέντα.

Να σημειωθεί ότι στα λεγόμενα του ΥΠΕΞ για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού αντέδρασε έντονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος. «Γυρίσαμε την πλάτη στην πατριδοκαπηλία» σχολίασε και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν υπάρχει κάποιος να νιώσει ντροπή. «Κανένας δεν θα ζητήσει συγγνώμη» προέβλεψε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter