Δένδιας διαφωνεί με Παναγιωτόπουλο για τα Ίμια και ο Μητσοτάκης τους ακούει ανήμπορος να αντιδράσει

Δένδιας διαφωνεί με Παναγιωτόπουλο για τα Ίμια και ο Μητσοτάκης τους ακούει ανήμπορος να αντιδράσει

Μάλλον θα έχουν χαλάσει οι τηλεφωνικές ή οι όποιες άλλες γραμμές επικοινωνίας μεταξύ της Βασιλίσσης Σοφίας και της Μεσογείων, δηλαδή μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Διαφορετικά δεν δικαιολογείται όσα τις τελευταίες ημέρες λέγονται από τη μία μεριά από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και από την άλλη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για το το τι ακριβώς έγινε πριν και μετά την ημέρα της επετείου των Ιμίων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Εκτός και αν στην κυβέρνηση έχουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις για τα ελληνοτουρκικά.

Πάντως το άδειασμα του Νίκου Παναγιωτόπουλο από τον Νίκο Δένδια ήταν μεγαλοπρεπές το βράδυ της Πέμπτης από την εκπομπή της Τρέμη στην ΕΡΤ.

Έκανε λόγο για καλαμπούρια, εκτίμησε ότι δεν υπήρχε επεισόδιο, ότι ο Ερντογάν δεν δοκίμαζε τα αντανακλαστικά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ότι η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απέπλευσε από την Κάρπαθο για να γίνει σκιά του τουρκικού ερευνητικού «Ορούτς Ρέις» κατά την πολύωρη περιδιάβασή του στην ελληνική ΑΟΖ με απλωμένα τα καλώδια του, έτσι για παν ενδεχόμενο. και το αποκορύφωμα ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν αρίστευσε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα. Και όταν ένας υπουργός εξωτερικών αναφέρει «άστο καλύτερα αυτό να πάει στην ευχή το θέμα με το Ουρούτς», τότε μάλλον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Κατά τα άλλα συμπαθεί τον υπουργό Άμυνας και τον εκτιμά ως πολιτικό. Δηλαδή αν δεν τον εκτιμούσε τι έπρεπε να του πει;

Ο Νίκος Δένδιας διέψευσε τους ισχυρισμούς Ενρντογάν ότι δήθεν υπήρχε προσυνεννόηση για τα Ίμια. «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανένα Έλληνα υπουργό να μπορέσει να έχει συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά. Εκφεύγει της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων, όμως πολλές φορές και από τις δύο πλευρές εκφράζονται ευχές για την μη δημιουργία εντάσεων. Σε αυτό το επίπεδο και μόνο είναι οι συνεννοήσεις μας με τους Τούρκους».

Πάντως όλα δείχνουν ότι ο υπόγειος πόλεμος στην κυβέρνηση καλά κρατεί και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συμμαζέψει τους υπουργούς του. Δεν είναι δυνατόν οι δύο κύριοι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τα ελληνοτουρκικά να λένε διαφορετικά πράγματα για τα γεγονότα στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων και ο πρωθυπουργός να τους ακούει σιωπηλός.

Πρέπει να πάρει θέση και να εκδιώξει από την κυβέρνησή του έναν από τους δύο. Είπαμε δεν είναι το φόρτε του Κυριάκου Μητσοτάκη τα εθνικά θέματα αλλά δεν μπορεί να παίζει με αυτά. Όπως είπε και ο Δένδιας το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να αρχίσουν τα καλαμπούρια με τις πράξεις του. και δυστυχώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα καλαμπούρια άρχισαν και μάλιστα από τα ελληνοτουρκικά. Αν δεν μπορεί, υπάρχει και η λύση της παραίτησης πριν οδηγηθούμε σε μη ελέγξιμες καταστάσεις. Αυτό υποπτευόμαστε ότι μπορεί να το συνειδητοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει ότι… διέψευσε τον Ερντογάν για τα Ίμια!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter