Ο Δένδιας είναι απειλή για τον Μητσοτάκη

Ο Δένδιας είναι απειλή για τον Μητσοτάκη

Τρία πράγματα κάνει αυτή την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πραγματικό πάθος.

Πρώτο. Καλοπιάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με δήθεν τυχαίες συναντήσεις του με τον προπονητή της ομάδας – της οποίας εμφανίζεται κρυφός οπαδός, που συνέβαλε στο να πάρει το πρωτάθλημα, δια της προφητείας του – την οποία προβάλει περίπου ως επιθυμία του. Σαν να λέει ότι από αλλού το περίμενε ο Μαρινάκης, από αλλού του την έφερε.

Δεύτερο: Φοράει σπορ παπούτσια με λογότυπο του κόμματος για «να λυσσάξει ο Άδωνις». Τα παιδία παίζει… Λίγο παρακινδυνευμένο γιατί ο πρώτος που θα δαγκώσει θα είναι ο ίδιος. Ή θα τον στείλει στο μάθημα «Προγόνων Ιχνηλάτησις», – με την Ευγενία Μανωλίδου – στις θερινές κατασκηνώσεις του.

Τρίτο. Δίνει συνεντεύξεις σε συγγενείς, οπαδούς και υπάλληλους του, για να τον ρωτήσουν αυτό που δεν θα ρωτούσε άλλος – αν θα είναι επικεφαλής της ΝΔ στις επόμενες εκλογές – και να αποφύγει να απαντήσει, αντιλαμβανόμενος ότι δεν θα είναι.

Όπως είναι φυσικό αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί κενό ηγεσίας και επειδή η πολιτική απεχθάνεται το κενό, κάποιος πρέπει να το καλύψει.

Ορέγονται πολλοί. Βορίδης, Κεραμέως, Πιερακάκης, Κικίλιας, Χατζηδάκης, ακόμη και ο Χρυσοχοΐδης – γιατί όχι και ο Σκέρτσος; Αλλά αν μιλάμε σοβαρά μόνος πραγματικός δελφίνος είναι ο Νίκος Δένδιας. Με τον Μητσοτάκη σε αποδρομή δεν μπορεί παρά να το δείχνει.

Συνήθως διαλέγει τον τομέα για τον οποίο ο άλλος ξέρει ότι ξέρει: τα ελληνοτουρκικά.

Με εμπειρία από τα δυο κατ’ εξοχήν συναφή υπουργεία, αλίμονο αν δεν το είχε καθαρό πού το πάνε ο Μητσοτάκης και Ερντογάν – «με υποδείξεις εταίρων και συμμάχων, να τα βρούμε με την Τουρκία» – που λέει κι ο Καραμανλής.

Διόλου τυχαία διάλεξε τη Βουλή για να χαλάσει το πρωθυπουργικοί αφήγημα για «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο.

Από πλευράς τακτικής άψογο. Στην πολιτική πρέπει να παρατηρείς τα πράγματα, να κάνεις υπομονή και την κατάλληλη στιγμή να παίρνεις πρωτοβουλία. Ο πολιτικός δια της πρωτοβουλίας τοποθετείται στο κέντρο της κοίτης των εξελίξεων.

Για να μην μένει αμφιβολία και για τη στρατηγική της πρωτοβουλίας του, ο Δένδιας την έβαλε σε ιδεολογική βάση: το παρελθόν και το μέλλον της ΝΔ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δηλαδή ο καραμανλισμός – τον οποίο εκπροσωπεί ίδιος στη σημερινή κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Αυτό δα έλλειπε, να τον εκπροσωπεί ο γιος του Αχιλλέα.

Έτσι έρχεται και δένει. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας λέει ότι η Τουρκία συνιστά απειλή για τα «νομικά και γεωγραφικά όρια της Ελλάδας». Τι κομψό: τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την κυριαρχία, εννοεί.

Άρα ο Μητσοτάκης συνιστά απειλή για τη ΝΔ, αφού δεν ασπάζεται τις καραμανλικές θέσεις σ’ αυτά τα θέματα και κρύβει την απειλή.

Όπερ έδει δείξαι: ο Δένδιας είναι απειλή για τον Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter