Δένδιας - προσφυγικό: Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας την συμπαράστασή τους

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αλλά και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων προωθείται από την Ελλάδα το θέμα του προσφυγικού, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά το πέρας των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, η Αθήνα περιμένει από τους Ευρωπαίους εταίρους της «τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και την ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη για την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή».

Διαβάστε επίσης: Ο Κωστής Χατζηδάκης υιοθετεί θέσεις ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό!

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά το πέρας των συναντήσεών του με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων (Αθήνα, 04.03.2020)

Όπως ήδη ξέρετε, προέβην σε αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τα ζητήματα που το μεταναστευτικό -όπως έχει εξελιχθεί- δημιουργεί για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, καθώς και για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές του προεκτάσεις, μετά την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να το εργαλειοποιήσει. Να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, προκειμένου να ασκήσει πρωτοφανείς πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα μας η Ελλάδα, η Ευρώπη, δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις Αρχές της γειτονικής μας χώρας.

Ανέφερα στους συναδέλφους των κομμάτων τις κινήσεις στις οποίες η χώρα μας έχει προβεί στο διπλωματικό επίπεδο, με κορυφαία την επίσκεψη των τριών ηγετών στον Έβρο, χθες, με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μήνυμα το οποίο βγήκε από αυτήν την επίσκεψη ήταν σαφές. Ούτως ή άλλως, το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και συνεπώς απαιτείται συλλογική αντιμετώπιση.

Την Παρασκευή όπως ξέρετε, μετά το σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων (JΑΙ), το θέμα θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Την σύγκληση και των δύο Συμβουλίων την έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και την ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη για την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή.

Θεωρούμε -και το επαναλαμβάνω- απόλυτα απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μία καλύτερη ζωή για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ ανατολών γείτονος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.