Δένδιας: «Τεράστιο λάθος» της κυβέρνησης η πρόταξη του χρέους

Δένδιας: «Τεράστιο λάθος» της κυβέρνησης η πρόταξη του χρέους

Με βολές κατά της κυβέρνησης συνόδευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας τη θέση του, προφανώς και του κόμματός του, στις οποίες εκφράζει την αντίθεσή του με την πρόταξη από πλευράς κυβέρνησης του θέματος της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη όσον αφορά τις καταγγελίες του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Το χρέος είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά η πρόταξή του σε χρόνο μη κατάλληλο είναι ένα τεράστιο λάθος και μία τεράστια παγίδα στην οποία έχει μπει δύο φορές αυτή η ερασιτεχνική και μη ικανή κυβέρνηση» είπε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον κύριο Δένδια, «η κυβέρνηση χειρίζεται από την αρχή όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης με λάθος τρόπο δυστυχώς».

Σύμφωνα με τον κύριο Δένδια, οι γερμανικές εκλογές δεν δίνουν πολλά περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση.

«Ενόψει γερμανικών εκλογών, δεν υπάρχει χειρότερος χρόνος για να πιέζει η ελληνική πλευρά για τη ρύθμιση του χρέους. Θα πάρει πολύ λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσε να πάρει, εάν το θέμα αυτό ετίθετο σε πιο έξυπνο -για τα ελληνικά συμφέροντα- χρόνο».

Ο Νίκος Δένδιας προχώρησε επίσης και σε εκτίμηση, πως η γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Ελληνική. Για τον κ. Δένδια «η γερμανική πλευρά έχει πάψει να παίρνει πολύ στα σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση (…)».

Πέραν αυτών, ο κ Δένδιας εξέφρασε την άποψή του και για μία σειρά άλλων θεμάτων:

Για την κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής:

«Πολύ φοβάμαι ότι ο συγκεκριμένος μάρτυς έχει περιορισμένη αξιοπιστία (…) κάτω από την πίεση της φυλάκισης και της ανάγκης να πετύχει κάτι, ο κ. Μαρτίνης ο Θεός ξέρει τι λέει».

Για την Ασφάλεια:

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ασφάλεια των πολιτών ως αγαθό που δεν είναι άξιο προστασίας και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στο Μενίδι ή στις Αχαρνές, όπου πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό προϋπήρχε (…)».

Για το Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «πρόκειται για γνωστό θέμα. Στο παρελθόν, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια καταρχήν αστυνόμευσης, δηλαδή καταστολής, ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας μέσω ενός νέου τμήματος σε ένα σχολείο που ήταν στη διαδικασία παραχώρησης (…) και βεβαίως αυτό θα σήμαινε την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος, σε συνδυασμό με τις πολιτικές των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας που θα έπρεπε να προσβλέπουν στην εκπαίδευση των παιδιών των Ρομά, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, να μη φεύγουν από το σχολείο, να μην αναπαράγεται η εγκληματικότητα (…)».

Για τη Χρυσή Αυγή:

Για το επεισόδιο εις βάρος του στη Βουλή, ανέφερε: «Η άποψή μου είναι –επί του γενικού θέματος- ότι η βία είναι εγγενές στοιχείο της Χρυσής Αυγής, είναι στοιχείο της πολιτικής της γιατί είναι στοιχείο της πολιτικής του ναζισμού. Δεν είναι μόνο ένας βουλευτής, δεν είναι μόνο μία περίπτωση. Η βία είναι η πολιτική της Χρυσής Αυγής. Βεβαίως εκδηλώνεται από πρόσωπα, αλλά δεν θεωρώ ότι περιορίζεται δυστυχώς εκεί. Μακάρι να ήταν αλήθεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter