Δένει τα πλοία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου η ΠΕΝΕΝ

Δένει τα πλοία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου η ΠΕΝΕΝ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ ομόφωνα αποφασίστηκε η κάθοδος του κλάδου στην 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 23-24 Φλεβάρη, όπως κατέληξε και χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν 13 ναυτεργατικά σωματεία.

Όπως τονίζει η ΠΕΝΕΝ, «η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Υπουργός Ε.Ν όλο το διάστημα της πανδημίας καταφέρνει το ένα μετά το άλλο χτυπήματα στα ναυτεργατικά – συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών υπηρετώντας πιστά το δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου».

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στον νόμο 4714/2020 με τον οποίο επιφέρεται συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία ανοίγοντας έτσι τον δρόμο αυτές οι ρυθμίσεις να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Η κατάργηση της ΣΣΕ οδηγεί σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας, διαμορφώνει μισθούς σύμφωνα με τα “διεθνώς κρατούντα” (Φιλιππίνων κ.λπ) και παράλληλα επιχειρεί μια σφοδρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα καταργώντας στην πράξη τα καταστατικά των σωματείων και τις δημοκρατικές αρχές που αυτά κατοχυρώνουν στην συλλογική και συνδικαλιστική συγκρότησή τους», τονίζει η ΠΕΝΕΝ, η οποία στο απεργιακό κάλεσμά της καταλήγει:

«Η 48ωρη απεργία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο, το σημείο επανεκκίνησης έτσι ώστε και οι ναυτεργάτες να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το αγωνιστικό τους ανάστημα, να απαιτήσουν και να επιβάλουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο μας να δώσει αποφασιστικά την μάχη με όλους τους Ναυτεργάτες για τα δικαιώματά του και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter