ΔΕΘ: Συγκέντρωση σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων στην Καμάρα – Ποιοι καλούν

ΔΕΘ: Συγκέντρωση σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων στην Καμάρα – Ποιοι καλούν

Για ευρύτατη συμμετοχή κάνουν λόγο οι διοργανωτές στην ανεξάρτητη εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκέντρωση στην Καμάρα σήμερα Σάββατο στις 6μμ  και στην πορεία στα εγκαίνια στην ΔΕΘ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μια πρωτοβουλία για να βγει στο προσκήνιο μια μαχητική αντικυβερνητική και αντιεργοδοτική λογική, με ταξικό περιεχόμενο και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Μια σειρά από σωματεία, εργατικές και τοπικές συλλογικότητες, σχήματα. αντικαπιταλιστικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις στηρίζουν τη συγκέντρωση, ενώ σχετικό κάλεσμα συμμετοχής έχουν υπογράψει πάνω από 566 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες και άλλοι αγωνιστές από όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή αγωνιστών της ΕΑΑΚ και του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος.

Στην Καμάρα καλούν η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), η ΠΟΚΟΠΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, η Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ κ.ά.

Κάλεσμα και εξορμήσεις στους κλάδους τους έχουν βγάλει οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις στο Δημόσιο, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που συσπειρώνουν τα μπλοκ αγώνα που δίνουν μάχες εδώ και δεκαετίες στον δημόσιο τομέα με αγώνες και απεργίες που έδωσαν σημαντικές νίκες για τον κλάδο τους αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Τη στήριξη της κινητοποίησης ανακοίνωσε η παράταξη του ΜΕΤΑ.

Παράλληλα, στην Καμάρα καλούν και εργατικά σχήματα από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που προσπαθούν να ανατρέψουν στην πράξη και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δεν έδωσε καμιά μάχη επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν μπορεί και δε θέλει να συγκρουστεί με τη ΝΔ, παραμένοντας δέσμιος του ευρωπαϊσμού, της ταξικής συνεργασίας, του συντεχνιασμού και της ταύτισης με την κυρίαρχη πολιτική.

Η Καμάρα δεν είναι όμως μόνο εργατική συγκέντρωση καθώς εκεί καλούν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΑΠΘ, Βιολογικού Πάτρας, Φυσικού Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείου Κρήτης, στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια με δίδακτρα, πρόσδεση με το επιχειρηματικό κέρδος, ταξικούς φραγμούς και αυταρχισμό, αλλά και κατάργηση του ασύλου μπρος το φόβο της φοιτητικής αντίστασης.

Η συμμετοχή κινήσεων και επιτροπών αγώνα που δίνουν μάχες ενάντια στην λεηλασία της φύσης από όλη την Ελλάδα δυναμώνει ακόμα περισσότερο την αναγκαία ένωση των κινημάτων σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Στην Καμάρα καλούν η Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία, με τη στήριξη των Επιτροπών Αγώνα Μεγ. Παναγίας και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική, η επιτροπή αντι-ΤΑΠ Σερρών, επιτροπές ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών, όπως η Βέρμιο SOS, κινήσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου από Θεσσαλία, Ήπειρο κ.ά., καθώς και το Φεμινιστικό Μπλοκ Rainbow.

Σε επίπεδο πολιτικών οργανώσεων την κινητοποίηση της Καμάρας στηρίζουν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑ-ΑΑΣ, το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, το Ξεκίνημα, η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, καθώς και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάμεσά τους και ο Ρουβίκωνας. Καλέσματα και δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανακοινώσει επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία Θαν. Αγαπητός και οι δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Ανυπακοή σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη, Η Πόλη Αλλιώς Συκεών-Νεάπολης, Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης, Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter