Der Spiegel για προσφυγικό: Αντιδράσεις από τη μη υλοποίηση των υποσχέσεων Μητσοτάκη

Der Spiegel για προσφυγικό: Αντιδράσεις από τη μη υλοποίηση των υποσχέσεων Μητσοτάκη

«Το κλίμα δυσχεραίνει, οι τόνοι ανεβαίνουν» διαπιστώνει σε ρεπορτάζ του με θέμα το προσφυγικό ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης.

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του περιοδικού, κάνει αναφορά σε πληθώρα ελληνικών δημοσιευμάτων και σειρά φωτογραφιών και βίντεο στην τηλεόραση, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώνοντας ότι «κάποια δελτία δημιουργούν την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι σαν την ελληνική εκδοχή της απόβασης στη Νορμανδία», διαπιστώνοντας πως οι στοιβαγμένοι στα φουσκωτά άνθρωποι, δεν είναι οικογένειες προσφύγων, που έρχονται να αιτηθούν άσυλο στην Ελλάδα αλλά εισβολείς. 

Κατά τον συντάκτη του Spiegel, το σκανδαλοθηρικό ύφος των μέσων ενημέρωσης είναι ενδεικτικό για μια συνολική αλλαγή κλίματος στην ελληνική κοινωνία. Διαπιστώνοντας επιπλέον την αλλαγή ορολογίας στο δημόσιο λόγο, όπου η λέξη «πρόσφυγας» αντικαθίσταται από τη λέξη «μετανάστης».

Στο ρεπορτάζ του, ο Γ. Χρηστίδης κάνει λόγο για αυξημένη δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών με τους πολιτικά αρμόδιους. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα διαχειριστεί το προσφυγικό πιο αποτελεσματικά από την κυβέρνηση Τσίπρα, θα επισπεύσει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και θα στέλνει περισσότερους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία, δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι προσπάθειες του κυρίου Μητσοτάκη, να μετακυλήσει την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση στον προκάτοχό του, δεν πείθουν, σημειώνει ο συντάκτης, καθώς το πενήντα τοις εκατό των Ελλήνων πολιτών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, κρίνει το έργο του νέου Πρωθυπουργού της χώρας αρνητικά.

Σχετικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουμε ο φιλικός υποδοχέας των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, το δημοσίευμα τονίζει, ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός παρέλειψε να αναφέρει, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων, που φτάνουν στην Ελλάδα, έρχονται στη χώρα μας από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ και έχουν καλές πιθανότητες να πάρουν άσυλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter