Δερμιτζάκης: Δεν είναι λύση το πιο σκληρό lockdown αφού δεν αποδίδει

Δερμιτζάκης: Δεν είναι λύση το πιο σκληρό lockdown αφού δεν αποδίδει

Την εκτίμησή του πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση διότι τα μέτρα δεν αποδίδουν τελικά, εξέφρασε ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόσης κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει», εξήγησε μιλώντας στο ΜΕGA και πρόσθεσε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση, αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο», συνόψισε, δίνοντας μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Ο καθηγητής εξήγησε πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί ή να υπάρξει μια εντελώς άλλη στρατηγική. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα δίλλημα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter