Δερμιτζάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από Μάιο – Ιούνιο

Δερμιτζάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από Μάιο – Ιούνιο

Την άποψή του πως το lockdown θα πρέπει να παραταθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα, έως τις 7 Δεκεμβρίου δηλαδή εξέφρασε και ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Με αυτόν τον τρόπο όπως είπε θα μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων ώστε να γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων συντονισμένα και συντεταγμένα (εστίαση, λιανεμπόριο, παιδεία κλπ – εκτός μπαρ, κλαμπ).

«Όπως είχαμε σοκ εγκλεισμού χρειαζόμαστε κι ένα σοκ έξω απ’ αυτό» υπογράμμισε ακόμα ο Έλληνας καθηγητής. «Επιμένω στο άνοιγμα, προσπαθούμε να κάνουμε μικροδιαχείριση, και δεν δουλεύει, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να την εφαρμόσουν γιατί υπάρχει απογοήτευση, κόπωση κλπ. Ο κόσμος λειτουργεί καλύτερα με θετικά κίνητρα παρά με τιμωρία» σημείωσε.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, μέχρι το Μάρτιο, θα έχουμε δει πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας αφότου αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται με βάση το εμβολιαστικό πλάνο.

«Τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, τα πράγματα θα είναι σχεδόν κανονικά, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα» προέβλεψε, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα προγραμματίσει διακοπές.

Για τρίτο κύμα

Για το τρίτο κύμα, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι κάτι εξωγενές, είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών. Συντονισμένα η Ευρώπη αποφάσισε να πάει σε χαλαρά μέτρα», είπε αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα του ιού. «Ελπίζω ο επόμενος συντονισμός στην Ευρώπη να γίνει με πιο σοβαρά κριτήρια και να είναι με πιο αυστηρά μέτρα απ’ ότι ο προηγούμενος» σημείωσε.

«Το σύστημα υγείας όσο μειώνονται τα κρούσματα σε ορίζοντα περίπου 2 με 3 εβδομάδες αργότερα θα μας δίνει χαμηλότερους αριθμούς. Αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει το σημερινό, έστω και με τρομερή πίεση, μπορεί να αντέξει και με μικρότερη πίεση» εξήγησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter