Δερμιτζάκης: Με σόκαραν οι εικόνες από τα Θεοφάνια – Φοβάμαι μην γίνει Θεσσαλονίκη όλη η χώρα

Δερμιτζάκης: Με σόκαραν οι εικόνες από τα Θεοφάνια – Φοβάμαι μην γίνει Θεσσαλονίκη όλη η χώρα

Ιδιαίτερα ανήσυχος μετά τις εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανίων είναι ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης εκφράζοντας τους φόβους του ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε εικόνες όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής προσθέτοντας πως η κατάσταση στη χώρα είναι ήδη επιβαρυμένη από τιος γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα, το να προστεθεί το τι έγινε χθες με την γιορτή των Θεοφανίων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο» τόνισε.

«Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν, όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνια χθες με 6/12 με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter