Δερμιτζάκης: Τις συνέπειες από τα Θεοφάνια θα τις δούμε αργότερα – Με απασχολούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

Δερμιτζάκης: Τις συνέπειες από τα Θεοφάνια θα τις δούμε αργότερα – Με απασχολούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης την αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιώντας πως οι συνέπειες των όσων είδαμε τα Θεοφάνια θα γίνουν ορατές στη συνέχεια.

«Φαίνεται ότι έχουμε μία μικρή αύξηση στα κρούσματα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Τις συνέπειες από τα Θεοφάνια θα τις δούμε αργότερα» ανέφερε μιλώντας το πρωί στο Open και συνέχισε μιλώντας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: «Δεν έχουμε μάθει να μπλοκάρουμε τον ιό με την συμπεριφορά μας. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες κοινωνικά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Σχετικά με το λιανεμπόριο ανέφερε: «Το εμπόριο είναι άλλης προτεραιότητας. Από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι πρέπει να μάθουμε να ψωνίζουμε με ραντεβού». Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε ότι η αύξηση στα κρούσματα που διαφαίνεται είναι αναμενόμενη. 

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα είπε πως είναι ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αλλά σε συνδυασμό με προσεκτικά μέτρα.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή ώστε να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια. Το άνοιγμα πάντα έχει ρίσκο» ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμιτζάκης και συνέχισε: «Κοινωνικά, τα σχολεία είναι υψηλής προτεραιότητας. Είναι μεγάλο το κόστος να μένουν τα παιδιά στο σπίτι».

Τέλος αναφερόμενος σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα, ειδικά στη Βρετανία, τόνισε: «Με απασχολούν μεταλλάξεις που προκαλούν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παγκοσμίως δεν ελέγχουμε τον ιό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter