Δεσμεύονται λογαριασμοί και ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

Δεσμεύονται λογαριασμοί και ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, μετά από αίτημα της νέας Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, δεσμεύονται τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαντωνίου.

Η δέσμευση κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενεργείται για δωροδοκίες από εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και της προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα και από που προέρχονται τα χρήματα των τραπεζικών καταθέσεων του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς και τα τιμήματα που καταβλήθηκαν για την αγορά της ακίνητης περιουσίας του.

Η δέσμευση περιλαμβάνει το σπίτι του στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή αλλά η δέσμευση δεν επεκτείνεται σε πιθανά ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες του εξωτερικού.

Κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Έχει ήδη μάλιστα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες έγινε και έφοδος στο σπίτι και στο γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου και κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter